Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
Refresher Slovensko
Otvoriť v aplikácii Refresher
Stiahnuť
X
2. januára 2022, 11:57
Čas čítania 0:38
Adam Novosad

Vločka pre kokaín, diamant pre metamfetamín. Americký úrad vydal návod, ako tínedžeri kupujú drogy pomocou smajlíkov

Vločka pre kokaín, diamant pre metamfetamín. Americký úrad vydal návod, ako tínedžeri kupujú drogy pomocou smajlíkov
Zdroj: Unsplash/Alessandro Zambon/na voľné použitie
NEWS DROGY
Uložiť Uložené

Americká agentúra chce pomôcť rodičom, školám aj influencerom ľahšie identifikovať drogovú trestnú činnosť.

Americká protidrogová agentúra DEA zverejnila návod, ako dekódovať emoji najčastejšie využívané na obchodovanie s drogami, informuje WKBN.

Obrázková pomôcka by podľa DEA mala slúžiť rodičom, učiteľom, ale aj sociálnym pracovníkom v situáciách, keď nadobudnú podozrenie, že niekto v ich okolí užíva, nakupuje alebo predáva drogy, avšak svoje tušenie nevedia nijako overiť.

„DEA si je vedomá používania emoji organizáciami obchodujúcimi s drogami, ktoré ich používajú na nákup a predaj falošných liekov a ostatných ilegálnych drog na sociálnych sieťach a pomocou e-commerce,“ vysvetľuje v infografike agentúra.

Analytici z agentúry podľa infografiky zhromaždili najčastejšie používané emoji zo stoviek prípadov, ktorým sa v posledných rokoch venovali. Na nákup kokaínu sa podľa návodu na dekódovanie používa emoji snehovej vločky, na nákup metamfetamínu zase diamant a javorový list je vraj univerzálny symbol pre drogy.

„Samostatné emoji by nemali byť indikátorom ilegálnej aktivity, ale v spojení so zmenou správania, výzoru alebo s výrazným prepadom či nárastom finančného príjmu by mali byť dôvodom na začatie dôležitej konverzácie,“ píše DEA.

drogy
Zdroj: DEA
Domov
Zdieľať
Diskusia