Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
29. decembra 2021, 16:31
Čas čítania 1:39
Tímea Krauszová

Muž obvinený z útoku na Kapitol žiada sudkyňu, aby mu dovolila používať sociálne siete. Chce si nájsť prácu a frajerku

Muž obvinený z útoku na Kapitol žiada sudkyňu, aby mu dovolila používať sociálne siete. Chce si nájsť prácu a frajerku
Zdroj: Getty Images/Brent Stirton
NEWS USA
Uložiť Uložené

Momentálne je v domácom väzení a má zakázané sociálne siete.

Jeden z útočníkov, ktorí 6. januára 2021 vtrhli do Kapitolu, žiada sudkyňu o bizarnú výnimku. Chcel by používať sociálne siete, cez ktoré si chce nájsť prácu a aj frajerku. Podľa Guardianu žiadosť predložil počas vianočných sviatkov. 36-ročný muž si uvedomuje, že by ženu nemohol zobrať na rande vzhľadom na domáce väzenie, no napriek tomu túži niekoho spoznať.

Hľadá prácu a lásku

Thomas Sibick čelí celkovo 10 obvineniam vrátane útoku na policajta, krádeže či výtržníctva. Krvavý útok, na ktorom sa zúčastnili stovky prívržencov exprezidenta Donalda Trumpa, si vyžiadal niekoľko obetí a bol zorganizovaný na sociálnych sieťach. Cez ne Trump svojich fanúšikov aj povzbudzoval a vďaka sieťam sa ľudia z rôznych amerických štátov dokázali skoordinovať.

Sibick má preto, celkom logicky, zakázaný prístup na sociálne siete. V októbri ho prepustili z väzby do domácej väzby, ktorú trávi v dome svojich rodičov. Od ostatných útočníkov sa dištancoval už vo väzení, dokonca dobrovoľne šiel aj do samotky.

Od októbra je v domácom väzení pod dohľadom svojich rodičov. Nemôže sa zúčastniť na politických stretnutiach, používať sociálne siete ani pozerať rozhovory v televízii. Sudkyňa Ami Bermanová Jacksonová mu pri rozhodnutí povedala, že je to jeho jediná šanca, a ak domáce väzenie poruší, stratí jej dôveru. Napriek tomu si však trúfol podať žiadosť o udelenie výnimiek.

Odporúčané
Vojta (Mullet na tripu) prešiel celé USA stopom a bez peňazí: Na odvoz som čakal 14 hodín, v Grand Canyone ku mne prišiel medveď Vojta (Mullet na tripu) prešiel celé USA stopom a bez peňazí: Na odvoz som čakal 14 hodín, v Grand Canyone ku mne prišiel medveď 5. februára 2024, 9:30

Chce si nájsť prácu a rád by nadviazal spojenie aj s „členkami opačného pohlavia s cieľom vytvoriť priateľstvo“. Jeho právnik dodal, že sa nechce zapojiť do ničoho, čo má zakázané, napríklad do politických debát alebo čítania správ. Sibick dnes už vníma útok na Kapitol ako neprimeraný, ide vraj o hanbu pre národ a označil ho aj za „jazvu, za ktorú nesie vinu Trump“.

Newyorčan podľa Guardianu vo svojej žiadosti píše, že „si uvedomuje, že keby niekoho spoznal na sociálnej sieti, nemohol by opustiť domov a ísť na večeru alebo iné podujatia“. Napriek tomu by rád nadviazal nový vzťah.

Sibicka ešte čaká súdny proces. Obvinený je aj z útoku na policajta Michaela Fanoneho, ktorému násilne strhol vysielačku aj odznak a vážne ho zranil. Fanone je jedným z policajtov, ktorí aktívne žiadajú tresty pre útočníkov. V decembri odstúpil a podľa The Washington Post momentálne pracuje pre CNN. Spolu so Sibickom je obvinených viac ako 700 ľudí.

Domov
Zdieľať
Diskusia