Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
26. decembra 2021, 9:06
Čas čítania 0:39
Kamila Šebestová TASR

Počas vianočného víkendu vo svete zrušili vyše 6000 letov. Môže za to omikron

Počas vianočného víkendu vo svete zrušili vyše 6000 letov. Môže za to omikron
Zdroj: Pexels/Anna Shvetsova/volně k užití
NEWS CESTOVANIE KORONAVÍRUS LETISKO OMIKRON SPOJENÉ ŠTÁTY AMERICKÉ
Uložiť Uložené

Ďalšie tisícky letov počas Vianoc meškali. Veľa ľudí sa tak nemohlo dostať k svojim blízkym.

Vo svete tento víkend zrušili vyše 6000 letov. Ďalšie tisícky meškajú, informuje webová stránka Flightaware.com. Leteckú prepravu údajne ovplyvnil africký variant koronavírusu omikron. V dôsledku pozitívneho výsledku testu zo služieb vypadli piloti, letušky a ďalší technický personál.

Spoločnosti Lufthansa, Delta, United Airlines, JetBlue, Alaska Airlines (a mnoho ďalších) preto museli rušiť lety v období Vianoc, keď majú zvyčajne najviac klientov. Veľa ľudí sa tak nemohlo cez sviatky stretnúť so svojimi rodinami po tom, čo boli minuloročné Vianoce obmedzené. Rušenie letov tak prispelo k ešte väčšej frustrácii z pandémie. 

Ilustračné foto.
Ilustračné foto. Zdroj: Unsplash/Patrick Tomasso

Podľa odhadov Americkej automobilovej asociácie malo medzi 23. decembrom a 2. januárom cestovať lietadlom, vlakom alebo automobilom viac ako 109 miliónov Američanov, čo je oproti minulému roku nárast o 34 percent. Mnohí z nich tak budú musieť na sviatky zostať doma.

Odporúčané
Dopraj si bohémsky wellness a zaži dokonalý oddych. Vychutnáš si ho len pár kilometrov od Bratislavy Dopraj si bohémsky wellness a zaži dokonalý oddych. Vychutnáš si ho len pár kilometrov od Bratislavy 12. apríla 2024, 11:30

Väčšina ľudí si naplánovala čas strávený s blízkymi ešte predtým, než sa v Amerike rozšíril variant omikron. Štát New York v piatok oznámil, že zaznamenal rekordný denný prírastok v počte prípadov, konkrétne išlo o  44 431 nakazených.

Domov
Zdieľať
Diskusia