Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
20. decembra 2021, 18:54
Čas čítania 1:24
Dominik Vetrák

Spider-Man: No Way Home má za sebou 2. najlepší otvárací víkend v histórii. Viac zarobilo len epické Avengers: Endgame

Spider-Man: No Way Home má za sebou 2. najlepší otvárací víkend v histórii. Viac zarobilo len epické Avengers: Endgame
Zdroj: Marvel Studios
FILMY A SERIÁLY SPIDER-MAN: NO WAY HOME
Uložiť Uložené

Spider-Man 3 sa stane jedným z najlepšie zarábajúcich filmov v histórii kinematografie.

Snímka Spider-Man: No Way Home prekonala všetky očakávania a zaznamenala 2. najlepší otvárací víkend v histórii USA. S 260 miliónmi dolárov zarobenými v kinách v USA a Kanade počas prvého víkendu tak ide o 2. najlepší otvárací víkend kinofilmu, pričom tesne prekonal Avengers: Infinity War (257,6 milióna dolárov) a zaostal len za Avengers: Endgame (357,1 milióna dolárov). 

Ide o obrovský úspech, ktorý je umocnený faktom, že posledné mesiace v kinách kasovo prepadáva jeden film za druhým. Pandémia zničila návštevnosť kín a ľudia si od kina odvykajú čoraz viac. Vystihol to režisér P. T. Anderson (budúci rok prinesie do kín chválenú drámu Licorice Pizza).

Odporúčané
RECENZIA: 2. séria Zaklínača RECENZIA: 2. séria Zaklínača 20. decembra 2021, 12:30

Keď sa ho opýtali na názor na marvelovky, odpovedal, že sčasti im Hollywood a tvorcovia serióznych filmov a drám môžu byť vďační. Podľa neho to je práve Spider-Man, ktorý zase dostane ľudí do kina a bude mať pozitívny vplyv na celý kinopriemysel. 

Anderson mal pravdu, nový Spider-Man je veľký hit a počas pandémie, keď je chodenie do kina obmedzené, dokázal zarobiť za prvý víkend štvrť miliardy dolárov. 

Spider-Man: No Way Home
Zdroj: Marvel Studios

Vzhľadom na náturu snímky a jej obsah môžeme predpokladať, že na film sa ľudia nahrnú ešte niekoľkokrát. V USA ide o najzárobkovejší film roka, a to už po 4 dňoch premietania. Zároveň ide o najúspešnejší hollywoodsky film od začiatku pandémie. 

Celosvetovo film zarobil šialených 587 miliónov dolárov. Pôjde o prvý film, ktorému sa od začiatku pandémie zrejme podarí zarobiť v kinách viac ako miliardu dolárov. A možno sa mu to podarí v priebehu prvých 11 dní. Snímku si užívajú diváci všade po svete, teda okrem Slovenska, kde sú kiná aj naďalej zatvorené.

Tak sa aspoň priprav na to, že keď do kina zájdeš, budeš tam robiť podobné zverstvá ako títo diváci. Neboj, nie sú tam žiadne spoilery, len video zachytávajúce reakciu divákov na nového Spideyho.

Na druhej strane, vyjadrime aspoň na diaľku podporu pre Guillerma del Tora. Jeho prvý film od čias oscarového The Shape of Water zarobil za otvárací víkend v USA chabé 3 milióny dolárov. Volá sa Nightmare Alley a má skvelé hodnotenia v recenziách.

Domov
Zdieľať
Diskusia