Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
20. decembra 2021, 13:35
Čas čítania 0:44
Adam Novosad

Dnes večer bude celé Slovensko znovu tlieskať zdravotníkom. Zisti, kedy sa máš na 2 minúty zastaviť, aby si im poďakoval

NEWS KORONAVÍRUS ZDRAVOTNÍCTVO
Uložiť Uložené

Tlieskanie zdravotníkom po prvej vlne ustalo, ale tentoraz si podľa organizátorov zaslúžia dve minúty hlasnej vďaky.

Krátko pred Vianocami sa bude opäť tlieskať na podporu zdravotníkov. V prvej vlne sa obyvatelia Slovenska rozhodli lekárov aj zdravotnícky personál povzbudiť milým gestom hneď viackrát, ale dlhé trvanie pandémie spôsobilo, že tlieskanie sa postupne vytratilo.

Dnes večer sa však tlieskanie vracia na scénu. Organizátori chcú spojiť Slovákov, ktorých v posledných mesiacoch rozdeľovali témy ako opatrenia či očkovanie, ba čo viac, dokonca sa našli aj skupinky osôb, ktoré sa zdravotníkom vyhrážali a demonštrovali priamo pred ich rodinnými domami či bytmi, informujú TV Noviny.

Dnešný potlesk by sa mal začať o 20.12 h a trvať by mal celkovo dve minúty. Podľa organizátorov nezáleží na tom, kde bude človek tlieskať, či z okna, balkóna alebo priamo na ulici.

Zdravotníci v dnešnej náročnej situácii a krátko pred príchodom variantu omikron často ťahajú nepretržité 24-hodinové služby a snaha o balansovanie pracovného a súkromného života sa im často zúžila výlučne na zachraňovanie životov pacientov.

Aj preto organizátori potlesku žiadajú ľudí, aby prípadne osobne poďakovali zdravotníkom vo svojom okolí za prácu, ktorú za posledné dva roky odviedli. Ak zdravotníkov vo svojom okolí nemajú, môžu im poďakovať aj na sociálnych sieťach prostredníctvom iniciatívy #spoluprácapreslovensko.

Domov
Zdieľať
Diskusia