Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
18. decembra 2021, 13:53
Čas čítania 0:53
Viktor Kniš

Známeho novinára a majiteľa .klubu pod lampou Štefana Hríba zadržala polícia. Bar mal otvorený napriek zákazu

NEWS LOCKDOWN OPATRENIA
Uložiť Uložené

Polícia musela riešiť ďalšiu prevádzku, ktorá bola otvorená v čase prísneho lockdownu. Ide o .klub pod lampou, ktorý patrí Štefanovi Hríbovi.

Novinár a šéfredaktor časopisu .týždeň Štefan Hríb stojí za .klubom pod lampou, ktorý mal otvorené v posledných dňoch aj napriek tomu, že platí prísny lockdown. Reštaurácie a iné prevádzky môžu maximálne vydávať jedlo a pitie so sebou. Najprv polícia zadržala zamestnankyňu prevádzky, potom sa dostavil aj samotný Hríb. 

„Do priestorov obvodného oddelenia Policajného zboru sa dostavil aj samotný majiteľ prevádzky, ktorý bol zo strany povereného príslušníka Policajného zboru obmedzený na osobnej slobode. Obidve osoby boli po vypočutí a vykonaní potrebných úkonov prepustené na slobodu,“ informuje polícia. Prevádzke hrozí pokuta vo výške niekoľkých tisíc eur. Polícia zverejnila aj fotky, z ktorých vyplýva, že návštevníci klubu popíjali alkoholické nápoje priamo v interiéri. 

Štefan Hríb tvrdí, že ide o nedorozumenie. „Aj počas tejto vlny pandémie pripravujeme v umeleckej časti .klubu pod lampou rôzne umelecké a diskusné formáty pre online vysielanie. Tak to bolo aj včera. Prevádzka bola pre verejnosť uzavretá. Išlo teda o nedorozumenie, ktoré sme na príslušnom mieste vysvetlili,“ napísal Refresheru. 

Odporúčané
Večeru a pivo si dajú v reštaurácii len zaočkovaní a vyliečení z covidu, na párty treba tri dávky (Otázky a odpovede k opatreniam) Večeru a pivo si dajú v reštaurácii len zaočkovaní a vyliečení z covidu, na párty treba tri dávky (Otázky a odpovede k opatreniam) 18. januára 2022, 18:30

Nejde o prvý prípad otvorenej prevádzky v Bratislave, pri ktorom musela zasiahnuť polícia, pred pád dňami zadržali majiteľa malej krčmy, ktorý otvoril pre štamgastov. 

Klub pod lampou sa už v súvislosti s lockdownom preslávil, bývalý podpredseda parlamentu Juraj Šeliga v ňom porušoval spoločne so spolustraníčkou Janou Žitňanskou zákaz nočného vychádzania. V súvislosti s kauzou sa člen strany Za ľudí vzdal kresla podpredsedu NR SR. 

Domov
Zdieľať
Diskusia