Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
17. decembra 2021, 16:29
Čas čítania 0:34
Kamila Šebestová TASR

Aktualizované: Zdravotníci a sociálni pracovníci dostanú jednorazovú odmenu 350 eur. Ďalší rok im tiež zvýšia platy

NEWS KORONAVÍRUS VLADIMÍR LENGVARSKÝ ZDRAVOTNÍCTVO
Uložiť Uložené

Nemá ísť len len o zdravotníkov a sociálnych pracovníkov, ktorí pracovali s covidom.

Aktualizované: 16:55

Zdravotníci aj sociálni pracovníci dostanú jednorazovú odmenu vo výške 350 eur. Avizoval to premiér Eduard Heger. Na dnešnom mimoriadnom rokovaní tento návrh schválila vláda.

Jednorazovú odmenu dostanú aj zdravotníci či sociálni pracovníci, ktorí v práci nie sú v priamom kontakte s koronavírusom. Odmenu by mali podľa Lengvarského vyplácať v januári. Štát bude stáť táto iniciatíva vyše 50 miliónov eur. 

Ďalších 153 miliónov eur pôjde na vyššie platy. V priemere na jedného zdravotníka je to podľa ministra financií Igora Matoviča zvýšenie o takmer šesť percent (5,9 %). 

Zdravotníci tento týždeň protestovali pred parlamentom v deň, keď poslanci rokovali o rozpočte na budúci rok. Protestom chceli dať najavo, že nie sú okrajom spoločnosti. Boli medzi nimi záchranári aj zdravotné sestry. Šéfa záchranárov Františka Majerského a jeho kolegu zadržali, keďže išlo o neohlásený protest. Protest bol reakciou na avizované zvýšenie platov o 34 eur. 

Článok aktualizujeme.  

Domov
Zdieľať
Diskusia