Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
17. decembra 2021, 12:16
Čas čítania 0:55
Daniel Mikolášik

Polícia prehovorila o zásahu proti Robertovi Ficovi pred včerajším protestom. Vysvetľuje, prečo ho nezadržala

NEWS POLÍCIA SR PROTEST ROBERT FICO
Uložiť Uložené

Voči predsedovi opozičného Smeru vzniesli obvinenie z trestného činu podnecovania.

Polícia takmer 16 hodín po zásahu proti predsedovi Smeru Robertovi Ficovi vydala krátke stanovisko k celej veci. Zopakovala, že poverený príslušník Okresného riaditeľstva Policajného zboru Bratislava I vzniesol voči expremiérovi a opozičnému lídrovi obvinenie z trestného činu podnecovania.

V stanovisku vysvetľuje, že obvineného Fica v zmysle Trestného poriadku nezadržali, ale predviedli na základe dožiadania orgánu činného v trestnom konaní na účely vykonania nevyhnutných procesných úkonov.

„Keď to procesná situácia umožní, poskytneme k tejto veci bližšie informácie,“ dodala polícia. Fico pred policajnou stanicou po prepustení vyhlásil, že absurdity, ktoré sú páchané touto vládou, nemajú konca-kraja. Svoje zadržanie vníma ako zastrašovanie ministrom vnútra Romanom Mikulcom a policajným prezidentom Štefanom Hamranom.

Lídra Smeru-SD odviedla vo štvrtok večer krátko po 18.00 h polícia pred tým, ako sa mal začať stranou ohlásený protestný sprievod na Tyršovom nábreží v bratislavskej Petržalke. Smútočným sprievodom sa chce strana symbolicky rozlúčiť s demokraciou a vyjadriť „nesúhlas s politikou vlády a jej hovorkyne prezidentky Čaputovej“.

Odporúčané
Bývalý člen NAKA: Vyhrážali sa nám, že skončíme zakopaní v Karpatoch. Brali sme to však ako súčasť našej práce (Rozhovor) Bývalý člen NAKA: Vyhrážali sa nám, že skončíme zakopaní v Karpatoch. Brali sme to však ako súčasť našej práce (Rozhovor) 16. marca 2024, 9:30

Exminister vnútra Robert Kaliňák zo Smeru-SD považuje zásah za nezákonný. Poukázal na to, že na obmedzenie osobnej slobody poslanca je potrebný súhlas Národnej rady SR, ktorý v tomto prípade absentuje. Predpokladá preto, že Robert Fico bude v krátkom čase prepustený.

Kaliňák hovorí o hrubom pošliapaní demokracie a zneužívaní právomocí verejného činiteľa. Verí, že bude vyvodená adekvátna zodpovednosť. V súvislosti s protestom podľa neho neporušili žiadne protipandemické opatrenia. Sprievod ľudí v autách cez mesto nie je podľa neho zakázaný.

Domov
Zdieľať
Diskusia