Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
16. decembra 2021, 17:12
Čas čítania 0:55
Viktor Kniš

Policajt NAKA, vďaka ktorému vznikli videá Fica a Kaliňáka na chate s Bödörom, môže mať obrovský problém

NEWS FICO A KALIŇÁK NA CHATE
Uložiť Uložené

Zdá sa, že sa karta obrátila v neprospech policajtov.

Kamarátstvo Roberta Fica s Miroslavom Bödörom naplno odhalili až nahrávky z chaty pri Leviciach, kde sa šéf Smeru svojim blízkym zveril s mnohými dôvernými informáciami. Počuli sme, ako oligarcha z Nitry pomáha predsedovi opozičnej strany zvážať dôchodcov na protesty a ako sa Robert Kaliňák pripravuje na výsluch za pomoci dvoch advokátov obvinených v kauze Očistec, problém však nakoniec bude mať policajt NAKA, ktorý odpočúvanie vybavil. 

Denník N informuje, že v súvislosti s nahrávkami hrozí vyšetrovateľovi Martinovi Juhásovi trestné stíhanie pre zneužitie právomoci verejného činiteľa.

Po týždňoch od zverejnenia prokuratúra v Nitre rozhodla, že nahrávky získala polícia neoprávneným spôsobom, a generálny prokurátor Maroš Žilinka už iniciatívne vyhlásil, že ich nebude možné použiť ako dôkazy v kauze Očistec.

Pôvodne súd súhlasil s odpočúvaním chaty z dôvodu pytliactva, čo Krajská prokuratúra v Nitre spochybňuje. Tvrdí, že policajti svoju žiadosť o nasadenie odposluchov prikrášlili a v skutočnosti vedeli, že sa na chate stretávajú politici, právnici a majiteľ bezpečnostnej služby, ktorá za vlád Fica dostávala exkluzívne zákazky za milióny. 

Odporúčané
Fico, Kaliňák a Bödör starší sa stretávali v chate v obci Čifáre, domáci o nich vedeli dlho (Reportáž) Fico, Kaliňák a Bödör starší sa stretávali v chate v obci Čifáre, domáci o nich vedeli dlho (Reportáž) 27. októbra 2021, 16:00

„Prokurátor krajskej prokuratúry začal trestné stíhanie vo veci pre trestný čin zneužívania právomoci verejného činiteľa,“ potvrdil Denníku N prokurátor Krajskej prokuratúry v Nitre Jaroslav Maček.

Fico od zverejnenia nahrávok tvrdí, že ide o účelový útok Úradu špeciálnej prokuratúry na opozičných politikov. Zorganizoval viacero tlačových konferencií, naposledy si zavolal aj Tibora Gašpara, ktorý je obvinený z účasti v mafiánskej skupine s Norbertom Bödörom. Nahrávky označil za „akt štátneho terorizmu“.

Fico, chata, gorilla
Zdroj: Aktuality.sk
Domov
Zdieľať
Diskusia