Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
13. decembra 2021, 16:20
Čas čítania 0:36
Adam Novosad

Bude tento rok na Vianoce padať sneh? Meteorológ Iľko prezradil, že oproti minulým rokom by mala prísť zmena

NEWS VIANOCE
Uložiť Uložené

Oproti minulým rokom by malo Slovensko zažiť Vianoce na ľade, nie na blate.

Bohatú snehovú nádielku tento rok na Vianoce zrejme neočakávaj. Prognózy meteorológov na najbližšie dva týždne naznačujú, že pred Štedrým dňom síce sneh napadne, ale pôjde skôr len o snehové prehánky ako intenzívne sneženie, ktoré by krajinu zafarbili dobiela, informujú TV noviny.

Očakávané vianočné oteplenie, ktoré v posledných rokoch prišlo najmä okolo Štedrého dňa, by však nemalo nastať. „Pranostika, ktorá hovorí, že na Adama a Evu čakajte oblevu, sa tento rok zrejme nenaplní,“ vysvetlil meteorológ Jozef Iľko.

Biele Vianoce na Hviezdoslavovom námestí. 9. 12. 2021.
Biele Vianoce na Hviezdoslavovom námestí. 9. 12. 2021. Zdroj: Refresher/Ľubo Baran

V najbližších dňoch bude sneh padať najmä na severe a východe Slovenska, ale Vianoce so snehovou pokrývkou ani tieto prehánky nezabezpečia. Podľa Iľka sa na zasnežené Vianoce môže do určitej miery tešiť juhozápad Slovenska, kde by mali teploty ostať pod nulou a priniesť celodenné mrazy.

Z momentálnej prognózy počasia na Vianoce vyplýva, že Štedrý deň by nemal byť na blate, ale skôr na ľade. Aj bez snehu by malo byť vonku chladno, ako by človek na sviatky očakával.

Domov
Zdieľať
Diskusia