Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
9. decembra 2021 o 17:25
Čas čítania 0:36
Daniel Mikolášik

Pozreli sme sa na snehovú „kalamitu“ v Bratislave. Podľa magistrátu nie je možné odpratať všetko naraz (Videoreportáž)

REFRESHER BRATISLAVA POČASIE SNEH
Uložiť Uložené

Magistrát tvrdí, že pri intenzívnom snežení nie je možné mať suché cesty ani s nasadením všetkých síl a techniky. Pre mesto je najdôležitejšie, aby boli prejazdné.

Bratislavu od štvrtkového skorého rána zasiahla výdatná snehová nádielka. Husté sneženie potrápilo aj dopravu, na cestách došlo k niekoľkým nehodám. Polícia SR na Facebooku vyzvala vodičov, aby do hlavného mesta nejazdili, ak to nie je nevyhnutné. Meteorológovia totiž vydali výstrahu 2. stupňa pred intenzívnym snežením.

Cestári robili, čo bolo v ich silách, a naša kamera pri tom nemohla chýbať. Hovorkyňa mesta Bratislava Katarína Rajčanová tvrdí, že kontinuálne sledujú predpovede meteorológov a po vyhlásení výstrahy sa naplno pripravovali. S prípravou začali už v noci, a to posypom zastávok MHD a prípravou kopcovitých terénov.

Podľa magistrátu nie je možné odhrnúť všetky cesty a chodníky naraz. „Je to už taký zvyk, možno práve preto, že očakávania niektorých ľudí sú, že aj počas sneženia je možné mať suché chodníky. Žiaľ, nie je to možné ani s nasadením všetkých síl a techniky,“ tvrdí Rajčanová a dodáva, že najdôležitejšie je, že sú cesty zjazdné. Viac sa dozvieš vo videoreportáži nižšie.

Domov
Zdieľať
Diskusia