Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
3. decembra 2021, 19:56
Čas čítania 0:49
Martin Adam Pavlík

Poukazy Igora Matoviča mohol Smer-SD zablokovať už pred bránami parlamentu. Nemal však dnes dosť poslancov

Poukazy Igora Matoviča mohol Smer-SD zablokovať už pred bránami parlamentu. Nemal však dnes dosť poslancov
Zdroj: TASR/Martin Baumann
NEWS IGOR MATOVIČ ROBERT FICO
Uložiť Uložené

Do predsedu Smeru-SD sa Matovič pustil na Facebooku.

Návrh Igora Matoviča na 500 eur pre všetkých zaočkovaných dôchodcov + 100 eur pre všetkých dôchodcov na energie prešiel v parlamente do prvého čítania, lebo štyria ľudia zo strany Smer-SD na hlasovaní chýbali.

Ako však napísal minister financií na Facebooku, Robert Fico sa už nechal počuť, že v utorok, keď má parlament návrh opäť prerokovať, už budú všetci jeho poslanci v práci, aby definitívne 600 eur pre dôchodcov zablokovali.



„Z jeho strany pochopiteľné. Čím menej dôchodcov preočkujeme/zaočkujeme, tým viac bude kolabovať zdravotníctvo, tým viac dôchodcov zomrie, tým lepšie pre neho samého. Verí, že takto ma väčšiu šancu na povalenie vlády. Verí, že takto bude môcť zastaviť spravodlivosť, ktorá sa k nemu samému preveľmi blíži,“ pokračoval tvrdo Matovič.

„Čo ho po tom, že zbytočne zomrú tisíce ľudí, čo ho po tom, že nemocnice skolabujú, čo ho po tom, že prevádzky skrachujú. Hlavne, že on možno zostane na slobode,“ dodal minister financií na záver. Nárok na finančné poukazy by mali mať podľa Matoviča seniori, ktorí do polovice decembra budú zaočkovaní aspoň jednou dávkou.

Stovky eur by mali však dostať aj tí, ktorí už majú nárok na druhú, prípadne tretiu dávku, no ešte si ju nedali aplikovať. Minister financií chce týmito výhodami podporiť očkovanie u Slovákov vo veku nad 60 rokov, keďže patria medzi rizikové skupiny.

Domov
Zdieľať
Diskusia