Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
1. decembra 2021 o 12:32
Čas čítania 1:19
Martin Adam Pavlík

Gucciovci kritizujú Ridleyho Scotta za to, že vybral Al Pacina. Mali by ste byť radi, odkázal im slávny režisér

Gucciovci kritizujú Ridleyho Scotta za to, že vybral Al Pacina. Mali by ste byť radi, odkázal im slávny režisér
Zdroj: Forum Film SK
NEWS HOUSE OF GUCCI RIDLEY SCOTT
Uložiť Uložené

Gucciovci sa cítia dotknutí tým, ako slávny režisér vo filme zobrazil ich rodinu.

Novinka Ridleyho Scotta s názvom House of Gucci síce zbiera nadšené recenzie filmových kritikov a verejnosti, no predsa len sa našiel niekto, kto so spracovaním veľkofilmu inšpirovaného skutočným príbehom nie je vôbec spokojný. Sú to práve členovia rodiny Gucciovcov. Vydali vyhlásenie, kde označili Scottov film za nepravdivý a nezodpovedajúci skutočnosti, píše Variety.  

Cítia sa dotknutí tým, ako režisér vo filme zobrazil jednotlivé charaktery vrátane Alda Gucciho (stvárnil ho Al Pacino), Paola Gucciho (skvelý výkon predviedol Jared Leto) či Patrizie Reggiani (zahrala ju speváčka Lady Gaga). „Produkcia filmu sa neobťažovala nič konzultovať s dedičmi predtým, ako označila Alda Gucciho, počas 30 rokov prezidenta spoločnosti, a členov rodiny Gucciovcov za násilníkov, ignorantov a necitlivých ľudí,“ uvádza sa vo vyhlásení.

Jared Leto House of Gucci
Zdroj: Forum Film SK

„Je to mimoriadne bolestivé z ľudského hľadiska a je to urážka dedičstva, na ktorom je dnes značka postavená,“ píše sa ďalej vo vyhlásení dedičov Alda Gucciho, ktoré prvýkrát zverejnila talianska tlačová agentúra ANSA. Nepáči sa im ani to, že Scottov film prezentuje Patriziu Reggiani ako obeť, ktorá sa snaží prežiť v mužskej šovinistickej firme. 

Treba pripomenúť, že Patrizia Reggiani bola v roku 1998 odsúdená za napomáhanie pri vražde Maurizia Gucciho, svojho manžela, ktorého vo filme stvárnil Adam Driver. Podľa Gucciovcov počas 80. rokov bolo niekoľko žien, ktoré zastávali najvyššie pozície v rámci spoločnosti Gucci, či už to boli členky rodiny, alebo nie, ako napríklad prezidentka Gucci America, šéfka globálneho PR a komunikácie alebo členka predstavenstva spoločnosti Gucci America.

Al Pacino House of Gucci
Zdroj: Forum Film SK


Ako píše Indiewire, dcéra Paola Gucciho Patrizia Gucci sa vyjadrila kriticky aj na adresu herca Al Pacina. „Môj starý otec bol veľmi pekný muž, ako všetci Gucciovci, bol veľmi vysoký, mal modré oči a bol veľmi elegantný. Hrá ho Al Pacino, ktorý teda nie je veľmi vysoký, pričom vyzerá tučne a s bokombradami naozaj škaredo. Hanba, pretože sa naňho vôbec nepodobá.“

Oscarového herca sa zastal samotný režisér, ktorý pre Total Film Magazine označil tieto slová za znepokojivo urážlivé a rodina by mala byť rada, že Alda Gucciho stvárnil práve Al Pacino ako jeden z najlepších hercov vôbec. 

Domov
Zdieľať
Diskusia