Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
28. novembra 2021, 21:58
Čas čítania 0:57
Ivan Koribanič

Hanba pre portugalský futbal, tweetoval Bernardo Silva. Tamojší klub musel pre covid hrať iba s 9 hráčmi. Odklad im neschválili

Hanba pre portugalský futbal, tweetoval Bernardo Silva. Tamojší klub musel pre covid hrať iba s 9 hráčmi. Odklad im neschválili
Zdroj: AP Photo/Joan Monfort
ŠPORT FUTBAL KORONAVÍRUS
Uložiť Uložené
Články o športe ti prináša Fortuna. Zaregistruj sa a vyber si svoj bonus!chcem bonus

Benfica Lisabon rozstrieľala posledný klub v tabuľke Belenenses 7 : 0.

Kuriozitou na celom zápase je, že domáce mužstvo nastúpilo iba s deviatimi hráčmi. Hrať musel aj rezervný brankár Joao Monteiro. Dôvodom bola zlá pandemická situácia v klube. Väčšina hráčov a všetci tréneri museli zostať počas zápasu v karanténe, píše BBC.

Hoci klub požiadal o odloženie zápasu, vedenie ligy im nevyhovelo. „Je to hanba, že sa vôbec muselo hrať. Keď sme vedenie ligy požiadali o odklad, našu žiadosť zamietli so slovami, že máme ešte osem hráčov. Tí, ktorí nastúpili na zápas, sú hrdinovia,” povedal po zápase prezident klubu Rui Pedro Soares.

Hráči oboch mužstiev odohrali jeden polčas. Benfica stihla za 45 minút nastrieľať 7 gólov. Počas prestávky museli zo zápasu odstúpiť dvaja zranení hráči Belenensesu. Pravidlá umožňujú hrať s minimálne siedmimi hráčmi. Hneď po začiatku druhého polčasu sa zranil aj tretí hráč a rozhodca Manuel Mota musel zápas predčasne ukončiť. Benfica vyhrala 7 : 0.

„Pre portugalský futbal je to čierny deň, rovnako tak aj pre Belenenses. Vedenie ligy prikázalo aj nášmu klubu hrať,” povedal prezident Benficy Lisabon Rui Costa. Krok portugalského zväzu okomentoval aj portugalský futbalista Bernardo Silva, ktorý hrá za Manchester City. „Čo to má znamenať? Som jediný, kto nerozumie tomu, prečo sa zápas neodložil?” napísal na svojom Twitteri.

Belenenses je po dvanástich odohratých zápasoch na dne tabuľky. Mužstvu patrí 16. priečka z celkových 18. Benfica je vďaka pohodlnému víťazstvu prvá. Druhé Porto má však zápas k dobru.

Domov
Zdieľať
Diskusia