Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
28. novembra 2021, 10:57
Čas čítania 0:54
Ivan Koribanič

iPhony by do 10 rokov mali úplne vymiznúť z trhu. Nahradiť ich má rozšírená realita

iPhony by do 10 rokov mali úplne vymiznúť z trhu. Nahradiť ich má rozšírená realita
Zdroj: Unsplash/Bagus Hernawan, Unsplash/Minh Pham
NEWS APPLE IPHONE
Uložiť Uložené

Podľa technologického experta príde Apple v najbližšej dekáde s úplne novým prelomovým produktom.

Ming-Chi Kuo je popredným odborníkom na technológie a produkty Apple. Ako píše LADbible, podľa experta budú obľúbené iPhony v blízkom čase zastarané a úplne vyradené. Firma Apple by na trh mala prísť s revolučným produktom. Stať by sa tak podľa Ming-Chiovej prognózy malo v horizonte desiatich rokov.

Kľúčový je podľa neho dopyt verejnosti po rozšírenej a virtuálnej realite. Hoci to zatiaľ mnohí vnímajú ako zábavu, práve virtuálna realita je kľúčom k technologickému pokroku v každodennom používaní. Rozšírená realita (AR) je technológia, ktorá dokáže prehrávať obrázky, hry alebo pokyny do „sveta” okolo nás. V praxi by používatelia museli nosiť špeciálne okuliare alebo masku, ktorú poznáme z používania virtuálnej reality (VR).

Najväčšie technologické spoločnosti ako Facebook, Apple a Google sa pritom už predháňajú vo vývoji tejto technológie. Microsoft už dokonca podobné zariadenie vydal, volá sa HoloLens.

 
Aj keď Ming-Chi Kuo stanovil čas, keď používatelia iPhony prestanú používať, proces sa začína už teraz. „Momentálne je na svete aktívnych viac než jedna miliarda používateľov iPhonov. Ak chce Apple nahradiť iPhone novou rozšírenou realitou, v horizonte 10 rokov musí predať minimálne jednu miliardu AR zariadení.“

Zároveň varuje, že ak by mala rozšírená realita slúžiť iba ako doplnkové príslušenstvo pre iPhone alebo Mac, k rastu produktu to neprispeje. AR technológia by od vývojárov mala dostať vlastný ekosystém. Od Applu môžeme vraj budúci rok očakávať prvú verziu. Americká firma tým chce konkurovať zariadeniam HTC Vive alebo Facebook Oculus Quest 2.

Domov
Zdieľať
Diskusia