Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
26. novembra 2021, 21:20
Čas čítania 0:53
Tímea Krauszová TASR

Na Hlavnom námestí v Bratislave už svieti vianočný stromček. Trhy okolo neho tento rok opäť nebudú

NEWS BRATISLAVA
Uložiť Uložené

V Bratislave už vládne vianočná atmosféra.

Na bratislavskom Hlavnom námestí v piatok večer rozsvietil primátor hlavného mesta Matúš Vallo vianočný stromček. Ten tohtoročný meria 15 metrov a ide o jedľu srienistú od darcu z bratislavskej Dúbravky.

Rozsvietenie stromčeka mohli ľudia sledovať aj tento rok pre zlú pandemickú situáciu naživo na sociálnej sieti v rámci otvorenia Bratislavských Vianoc.

Online prenos moderoval primátor mesta Matúš Vallo.
Online prenos moderoval primátor mesta Matúš Vallo. Zdroj: zo živého vysielania facebookového profilu mesta Bratislava

Vianočná Bratislava

Vianočná atmosféra nevládne len na Hlavnom námestí. Pred Primaciálnym palácom nebude chýbať ani tento rok vianočný les s vianočnými stromčekmi. Vyzdobia ich deti a žiaci bratislavských materských, základných a umeleckých škôl a centra voľného času. Po 15. decembri poputujú do charitatívnych organizácií, združení pre ľudí bez domova, ale aj do rodín, pre ktorých je kúpa stromčeka finančne nedostupná. 

Starostka Starého Mesta Zuzana Aufrichtová zas rozsvietila vianočný stromček na Hviezdoslavovom námestí a aj svetelnú výzdobu centra mesta. Do vianočných farieb sa vysvieti aj bratislavský Starý most, organizuje to združenie Biela noc.

Odporúčané
KVÍZ: Spoznáš bratislavské kluby podľa fotky? Ukáž, aký si párty lev KVÍZ: Spoznáš bratislavské kluby podľa fotky? Ukáž, aký si párty lev 19. marca 2024, 11:00

Od 14. do 16. decembra majú známe herecké osobnosti čítať vo výkladoch Mestskej knižnice v Bratislave na Kapucínskej ulici. Tentoraz majú navodiť sviatočnú atmosféru prostredníctvom rozprávkových diel. Aktuálny program Bratislavských Vianoc nájdeš na webe.

Mesto Bratislava aj mestská časť Staré Mesto plánovali v centre otvoriť vianočné trhy. Tie mestské mali trvať od tohto piatka do 22. decembra. Minulý týždeň sa pre zavedenie prísnejších opatrení rozhodli obe samosprávy trhy zrušiť. Celé otvorenie Bratislavských Vianoc si môžeš zo záznamu pozrieť na Facebooku.

Domov
Zdieľať
Diskusia