Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
23. novembra 2021, 12:27
Čas čítania 0:54
Viktor Kniš

Dohoda o lockdowne zatiaľ neexistuje, odkazuje SaS. Za ľudí, Sme rodina a OĽaNO tvrdia niečo iné

NEWS COVID AUTOMAT KORONAVÍRUS
Uložiť Uložené

Sloboda a solidarita aj naďalej postupuje pri celoštátnom lockdowne po svojom.

Kým členovia strán OĽaNO, Za ľudí a Sme rodina hovoria, že sa na rokovaní koaličnej rady zrodila dohoda na forme prísneho lockdownu, SaS tvrdí opak. Podľa predsedníčky poslaneckého klubu SaS Anny Zemanovej diskusia v koalícii ešte pokračuje a uzavrie sa v stredu.


Michal Šipoš z OĽaNO, Juraj Šeliga zo Za ľudí ani Milan Krajniak zo Sme rodina nepovedali, či pôjde o tvrdý lockdown alebo iba o sprísnenie súčasných opatrení bez úplného uzavretia krajiny, ale potvrdili, že dohoda je na stole. 


„Dohoda na konkrétnych opatreniach bola jednohlasná. Všetky presné a jasné informácie podľa spoločnej dohody oznámi pán premiér s koaličnými lídrami,“ povedal Šeliga.


Všetci štyria partneri sa podľa Šipoša dohodli, že výsledok oznámia spoločne v stredu po zasadnutí vlády. „Dospelo sa k dohode všetkých, museli sme dôjsť ku kompromisu, každý mal nejaké návrhy. Podstatné je, aby to bolo jednotné, zrozumiteľné a pomohlo to našim zdravotníkom v nemocniciach,“ dodal.


Podpredsedníčka SaS Anna však tvrdí, že koalícia dohodnutá nie je. „Je snaha o dohodu, aby všetko bolo prijaté konsenzom, stále v koalícii prebiehajú rokovania, uzavrie sa to na vláde,“ priblížila s tým, že v utorok večer má o opatreniach rokovať aj poslanecký klub SaS.
Premiér Eduard Heger, ako aj viacerí predstavitelia vlády v pondelok potvrdili, že uvažujú o zavedení tvrdého lockdownu pre všetkých. O návrhoch rokovala v pondelok večer koaličná rada. Na zavedenie prísneho lockdownu vyzýva aj prezidentka Zuzana Čaputová. 

Domov
Zdieľať
Diskusia