Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
Refresher Slovensko
Otvoriť v aplikácii Refresher
Stiahnuť
X
Tento článok je sponzorovaný obsah spoločnosti Samsung.
30. novembra 2021, 17:30
Čas čítania 2:00
Sponzorovaný obsah

Chceš si pred Vianocami vyčistiť hlavu? Tieto adventné výzvy ti s tým pomôžu

TECH
Uložiť Uložené

Skús si urobiť z kúpeľne mobile-free zónu a pretriediť si priateľov na Facebooku.

Poznáš to. Kontroluješ každé pípnutie, každú vibráciu, každú notifikáciu. Dokonca si už nedokážeš ani predstaviť, ako by si život bez mobilu vôbec zvládol. Rovnako ako to nedokážu mnohí z nás. Avšak vieš čo? Je to úplne v poriadku. Smartfóny nám totiž uľahčili život. Jednoduchým kliknutím nás spájajú s našimi najbližšími, nahrádzajú nám hodinky aj budík, ukazujú cestu, krátia dlhé chvíle a zachytávajú naše spomienky. Je teda úplne v poriadku, keď je smartfón tvojím každodenným pomocníkom.

Samsung, Sklapni mobil, adventný kalendár
Zdroj: Samsung

Ak si ho však pravidelne berieš so sebou na záchod, kontroluješ ho každých päť minút, a keď sa ti vybije, nevieš, čo robiť, je načase, aby si sa naučil, ako ho používať správne a zdravo. Obzvlášť dôležité je to najmä teraz pred Vianocami. Je predsa dôležité, aby si tento čas trávil s rodinou a blízkymi a nie s očami nalepenými na obrazovke. Skvelou a najmä praktickou pomôckou pre teba môže byť nový projekt #SklapniMobil od Samsungu. Tento projekt prináša typickú vec pre aktuálne predvianočné obdobie, avšak vo veľmi netradičnej verzii – je to Adventný kalendár zdravého používania mobilu. 

Vyskúšaj predvianočné výzvy

Tento originálny kalendár je v digitálnej forme a nie je plný čokolády, ale praktických výziev a rád, ktoré ťa naučia, ako používať svoj mobil zdravo. Nemusíš sa báť, nie je to žiadny prísny digitálny detox. Je to skôr hravý a zaujímavý projekt, ktorý ti môže zlepšiť tvoje digitálne zdravie, predchádza mobilnej závislosti a pomôže ti udržať si čistú hlavu pred Vianocami. 

Samsung, Sklapni mobil, adventný kalendár
Zdroj: Samsung

Ako ho získať? 

Kalendár môžeš získať úplne jednoducho. Stačí, keď sa zaregistruješ na webe sklapnimobil.sk, a každá z dvadsiatich štyroch výziev ti postupne príde na tvoj mail úplne zadarmo. Každý deň sa symbolicky otvorí jedno okienko, pričom sa budú dať otvoriť aj uplynulé dni. Kalendárové výzvy budú zábavné a splniteľné, avšak dostatočne efektívne. Vytvorili ich totiž experti – koučka v oblasti digitálneho detoxu Aneta Baklová a adiktológ Adam Kulhánek.

smartfón Samsung
Zdroj: Samsung

Sú to úlohy, ktoré rozvinú tvoju všímavosť, zlepšia ti digitálne návyky a vyvážia tvoj online a offline svet. Prihlásením však nezískaš len zaujímavé výzvy a nové vedomosti v tejto oblasti, ale aj možnosť súťažiť o mobilné telefóny Samsung Z Flip3 a Z Fold3. Žrebovať zo všetkých prihlásených sa bude 5., 12., 17. a 23. decembra. 

Vyhraj nový Samsung

S mobilom v ruke 

Samsung navyše urobil aj zaujímavý prieskum, ktorým sa potvrdil predpoklad, že zdravé digitálne návyky sú pre mladých ľudí nesmierne dôležité. Takmer 80 % opýtaných vo veku 18 až 26 rokov totiž uviedlo, že trávia s mobilom v ruke viac času, ako by si priali. Až 40 % opýtaných respondentov v tomto veku uviedlo, že svoj mobil budú mať na stole alebo vo vrecku dokonca aj pri štedrovečernej večeri

Samsung graf
Zdroj: Samsung

Je teda zrejmé, že zlepšenie digitálneho zdravia môže byť zaujímavou a najmä prospešnou predvianočnou výzvou pre každého z nás. Neváhaj a prihlás sa! Garantujeme ti, že sa každý deň nebudeš vedieť dočkať zajtrajšej výzvy. Možno si na jeden deň urobíš z kúpeľne mobile-free zónu, pretriediš si priateľov na sociálnych sieťach, vyvoláš svoje obľúbené fotky z telefónu alebo si dopraješ príjemnú bezmobilovú prechádzku. Rozhodne sa teda máš na čo tešiť. 

Zapoj sa aj ty!
Domov
Zdieľať
Diskusia