Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
23. novembra 2021, 8:16
Čas čítania 0:45
Viktor Kniš

Rajeckého z mafiánskych zoznamov, známeho z fotky s Borisom Kollárom vydajú na Slovensko

NEWS BORIS KOLLÁR
Uložiť Uložené

Zadržali ho v Španielsku.

Tomáša Rajeckého zadržali v Španielsku ešte na konci augusta, teraz Špecializovaný trestný súd potvrdil, že ho vydajú na Slovensko. 

„Obvinený by mal byť preeskortovaný zo Španielska na Slovensko dňa 3. decembra 2021 a následne predvedený pred sudcu pre prípravné konanie, ktorý rozhodne o ďalšom postupe,“ povedala hovorkyňa ŠTS Katarína Kudjaková pre TV Markíza

Rajecký je človek z mafiánskych zoznamov, obvinili ho z korupcie. Údajne podplácal bývalého šéfa Kriminálneho úradu finančnej správy Ľudovíta Makóa, dnes najznámejšieho spolupracujúceho obvineného, ktorý je korunným svedkom v kauzách Očistec, Judáš aj Božie mlyny. Obvinenie súvisí s ilegálnou výrobou a distribúciou cigariet, ktorému čelí aj právnik Zoroslav Kollár. 


Zoroslav Kollár je bývalý konkurzný právnik a je obvinený aj zo zločinu zasahovania do nezávislosti súdu, v marci ho obvinili aj z poskytnutia úplatku bývalému riaditeľovi Slovenskej informačnej služby Vladimírovi Pčolinskému a exnámestníkovi SIS Borisovi Beňovi, aby ho nesledovali. Boris Beňa sa priznal a dohodol na vine a treste. Generálna prokuratúra Zoroslavovi Kollárovi aj Vladimírovi Pčolinskému obvinenie v tejto veci zrušila. 

Odporúčané
Dcéra Borisa Kollára odchádza do Indie za frajerom: Jeho dom má 70-členný personál, súkromný wellness, kurty aj kino (Rozhovor) Dcéra Borisa Kollára odchádza do Indie za frajerom: Jeho dom má 70-členný personál, súkromný wellness, kurty aj kino (Rozhovor) 28. marca 2024, 12:30

Na údajného člena skupiny tzv. piťovcov Rajeckého bol vydaný medzinárodný a európsky zatykač. Známy je aj z fotografie, na ktorej pózuje so súčasným predsedom parlamentu Borisom Kollárom. 

Boris KollárPiťoRajecký
Zdroj: Nový Čas
Domov
Zdieľať
Diskusia