Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
8. novembra 2021, 15:47
Čas čítania 1:26
Dominik Vetrák

Eternals je celosvetový hit aj napriek negatívnym americkým recenziám. Film si ich pravdepodobne nezaslúži

Eternals je celosvetový hit aj napriek negatívnym americkým recenziám. Film si ich pravdepodobne nezaslúži
Zdroj: Warner Bros./Marvel Studios
FILMY A SERIÁLY ETERNALS
Uložiť Uložené

Ako vyzerá box office po premiére Eternals?

Eternals si zo štvrtkových premiér v USA a Kanade odniesol 9,5 milióna dolárov. Ide o tretí najlepší štvrtkový výsledok pandemickej éry (hneď za Black Widow s 13,2 milióna a Venom: Let There Be Carnage s 11,6 milióna dolárov). Po skončení víkendu sa premiérové tržby zastavili na čísle 71 miliónov dolárov. Síce je to o 4 milióny menej, ako sa predpokladalo, ale stále je to veľký úspech.

Obzvlášť pri pohľade na americké recenzie, ktoré film rozniesli na kopytách. Podľa nich ide o najhoršiu marvelovku vôbec (od Marvel Studios, takže sa rátajú len filmy v Marvel Cinematic Universe). V našej recenzii sme ti už prezradili, že to zďaleka nie je pravda, no aj americkí kritici majú právo na svoj názor. Aj tak si však myslíme, že boli nepochopiteľne prísni, a nevieme, odkiaľ toľká kritika pramení. V každom prípade, divákov po celom svete tieto negatívne ohlasy nezastavili. Snímku vnímajú oveľa lepšie. 

Odporúčané
Svet Marvelu: Kto sú postavy v potitulkových scénach Eternals, aká je budúcnosť Thanosa v MCU a kým sa stane Kit Harington? Svet Marvelu: Kto sú postavy v potitulkových scénach Eternals, aká je budúcnosť Thanosa v MCU a kým sa stane Kit Harington? 5. novembra 2021, 18:30

Na Rottentomatoes má Eternals priemerné hodnotenie 5,6/10 a len 48 % pozitívnych recenzií. Hodnotenie divákov sa však zastavilo na 8,2/10 s 81 % pozitívnymi recenziami. Na menej relevantných a výpovedných agregátoroch hodnotení IMDb svieti 6,9/10 a na ČSFD 7,2/10. Na Metacriticu vidíme hodnotenie recenzentov v podobe 5,3/100, zatiaľ čo divácke vystúpilo na 6,6/100. 

Divákom sa film páči oveľa viac ako zahraničným recenzentom (česko-slovenské recenzie sú oveľa pozitívnejšie), čo sa odzrkadlilo aj na tržbách. Eternals zarobil celosvetovo 160 miliónov dolárov, takže je možné, že pol miliardy z kín skutočne dostane. Nepodarilo sa to Black Widow ani Shang-Chimu, pričom v ére pred covidom by pravdepodobne atakovali miliardové tržby (ako takmer všetky predošlé marvelovky).

eternals, marvel
Zdroj: Marvel Studios

Eternals je teda hit a diváci majú radosť. Je to konečne niečo iné než klasická marvelovka. Každého poteší, ak bude Marvel Studios aj naďalej experimentovať, aj keby to znamenalo, že im to nevyjde dokonalo. Ich filmy už potrebujú čerstvý nádych a Eternals je dôkazom, že to môže fungovať. 

Kevin Feige a celé Marvel Studios v reakcii na americké recenzie vzhľadom na tržby:

Eternals je celosvetový hit aj napriek negatívnym americkým recenziám. Film si ich ozaj nezaslúžil
Zdroj: Marvel Studios

Čo sa týka tržieb iných filmov, tak James Bond No Time to Die sa blíži k hranici 700 miliónov dolárov a Dune do 350 miliónov dolárov zarobených v kinách chýba len 20 miliónov. Venom 2 má na konte 430 miliónov dolárov.

Domov
Zdieľať
Diskusia