Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
22. októbra 2021, 7:41
Čas čítania 1:13
Viktor Kniš

Vyšetrovatelia najzávažnejších káuz z NAKA nič nespáchali, dokazujú to odpočúvania, odkázal súd

NEWS VOJNA V POLÍCII
Uložiť Uložené

Vyšetrovatelia Ján Čurilla, Pavol Ďurka a ďalší mali podľa odôvodnenia súdu relevantné informácie a diskusia zachytená v odpočúvaniach nie je trestným činom.

Policajti z Úradu inšpekčnej služby zachytili pred niekoľkými týždňami informáciu, že vyšetrovatelia Národnej kriminálnej agentúry plánujú ich zadržanie. Neprešlo ani 24 hodín a Pavol Ďurka, Ján Čurilla, Štefan Mašin a Milan Sabota z NAKA mali na rukách putá. 

Dnes Krajský súd v Bratislave konštatuje, že na to nebol žiadny dôvod a trestné stíhanie elitných vyšetrovateľov z tímu Očistec je neopodstatnené. Podľa trojčlenného senátu, ktorý štvoricu prepustil, neexistujú dôkazy, z ktorých by vyplývalo protiprávne konanie policajtov, ktorí sa venujú aj kauzám ako Judáš alebo Mýtnik. Informujú o tom Aktuality.

Hlavným dôkazom proti vyšetrovateľom NAKA mali byť odpočúvania. Do ich kancelárie niekto nainštaloval odpočúvacie zariadenie, ktoré zachytilo, ako sa policajti bavia o operatívnych informáciách týkajúcich sa snahy inšpekcie skompromitovať ich. Krajský súd považuje diskusiu o plánovaní vyšetrovania ľudí z inšpekcie za bezproblémovú súčasť práce policajtov z NAKA. 

Domov
Zdieľať
Diskusia