Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
28. septembra 2021, 10:36
Čas čítania 1:17
Martin Mičuda

Nový Chevrolet Corvette v ostrej verzii Z06 klope na dvere, takto bude vyzerať

Nový Chevrolet Corvette v ostrej verzii Z06 klope na dvere, takto bude vyzerať
Zdroj: Chevrolet
TECH AUTOMOBILOVÉ NOVINKY
Uložiť Uložené

Auto bude mať výkon okolo 630 koní.

Keď Chevrolet v roku 2019 predstavil úplne novú generáciu slávneho modelu Corvette, laická i odborná verejnosť ju prijala vskutku vlažne. Dôvodom je nielen dizajn, ale i zmena koncepcie ako takej.

Z doposiaľ silného amerického športiaka s motorom umiestneným vpredu sa zrazu stal de facto superšport s uprostred umiestneným agregátom. Američania totiž vyhlásili, že predošlé umiestnenie motora narazilo na svoje limity, a pokiaľ má byť C8 ešte lepšie, motor už musia posunúť za kokpit.

Odporúčané
Prevetrali sme nádhernú Mazdu s revolučným motorom. Má benzínový dvojliter naozaj naftovú spotrebu? Prevetrali sme nádhernú Mazdu s revolučným motorom. Má benzínový dvojliter naozaj naftovú spotrebu? 24. septembra 2021, 9:30

Uprostred umiestnený osemvalec sa chystá ukázať svoje prednosti v pripravovanej verzii Z06, ktorú nám Chevrolet predstaví 26. októbra. V uplynulých hodinách však samotná automobilka ukázala prvý oficiálny záber nielen zamaskovaného, ale už aj finálneho vyhotovenia.

Ostrá Corvetta Z06 v odtieni silver flare metallic zaujme predovšetkým dôkladne upraveným bodykitom – okrem úplne nového predného nárazníka dôjde k rozšíreniu blatníkov, a teda i celej šírky vozidla. Väčší by mal byť aj bočný otvor na prívod životodarného vzduchu k srdcu superšportu.

Domov
Zdieľať
Diskusia