Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
28. septembra 2021, 6:22
Čas čítania 0:42
Kamila Šebestová

Instagram nie je toxický pre tínedžerov, obhajujú sieť majitelia platformy po tom, čo unikli dáta, ktoré hovoria opak

Instagram nie je toxický pre tínedžerov, obhajujú sieť majitelia platformy po tom, čo unikli dáta, ktoré hovoria opak
Zdroj: Unsplash/Angelo Moleele/volně k užití
NEWS FACEBOOK INSTAGRAM
Uložiť Uložené

Facebook, ktorý sieť vlastní, odmieta tvrdenia, že Instagram by deti nejako obmedzoval. O jeho nebezpečenstvách však podľa zverejnených dokumentov vedel.

Sociálne siete majú problém. Gigantické platformy Facebook a Instagram si v posledných mesiacoch zobral na mušku The Wall Street Journal. Zverejnil uniknuté dáta, ktoré údajne vypracovali analytici pre Facebook. Tieto dáta hovorili o tom, že jedno z troch mladých dievčat má vinou Instagramu komplexy zo svojej postavy. 

Podľa novinárov z The Wall Street Journal Facebook tieto údaje úmyselne skrýval. Vo svojich článkoch navyše zdôraznili, že podľa výskumu sa tínedžeri cítili od Instagramu závislí.

Podpredsedníčka Facebooku Pratiti Raychoudhuryová tvrdí, že The Wall Street Journal nepresne interpretuje ich dáta. Zistenia ich vlastného výskumu do veľkej miery zľahčovala. Tvrdila, že Instagram nie je pre deti toxický.

Podľa The Verge je jej hlavným argumentom to, že výskum mal len 40 účastníkov. Podľa nej sa nedá na základe informácií od 40 respondentov posúdiť používateľské správanie miliardy ľudí na Facebooku. Podpredsedníčka spoločnosti Facebook ďalej tvrdí, že dievčatá potvrdili negatívny vplyv Instagramu len na ich postavy, nie na iné aspekty ich života.

Domov
Zdieľať
Diskusia