Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
27. septembra 2021, 16:30
Čas čítania 1:15
Martin Mičuda

Najrýchlejšie auto planéty putuje k majiteľom. Bugatti vyrobilo prvých 8 kusov Chironu Super Sport 300+

Najrýchlejšie auto planéty putuje k majiteľom. Bugatti vyrobilo prvých 8 kusov Chironu Super Sport 300+
Zdroj: Bugatti
TECH AUTOMOBILOVÉ NOVINKY BUGATTI
Uložiť Uložené

Chiron Super Sport 300+ v produkčnej podobe je najrýchlejším sériovo vyrábaným autom na svete.

Bugatti ešte v roku 2019 stanovilo nový rýchlostný rekord, keď špeciálne upravený Chiron dokázal uháňať rýchlosťou až 490,484 km/h. Vyhotovenie s príznačným názvom Super Sport 300+ tak prekonalo magickú hranicu 300 míľ za hodinu (482 km/h), i keď automobilka priznala, že daný exemplár bol prototyp v nie úplne sériovom stave. Už vtedy však bolo jasné, že skôr či neskôr sa ukáže aj produkčné vyhotovenie.

Stalo sa tak pred pár mesiacmi, keď Bugatti prinieslo sériovo vyrábaný model Chiron Super Sport. V skutočnosti však išlo o civilnú verziu rekordného prototypu, akurát s limitovanou maximálnou rýchlosťou a kompletnou výbavou. Teraz nám však francúzsky výrobca oficiálne predstavuje už produkčný Chiron Super Sport s dodatkom 300+, ktorý odkazuje práve na onen rekord. Jeho vývoj totiž trval ďalšie dva roky a teraz sa vyrobilo prvých 8 exemplárov z plánovanej 30-kusovej série.

Domov
Zdieľať
Diskusia