Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
26. septembra 2021, 15:02
Čas čítania 0:45
Viktor Kniš

Fico: SIS má dôkazy, ktoré zdevastujú túto vládu

POLITIKA ROBERT FICO VOJNA V POLÍCII
Uložiť Uložené

V RTVS sa stretli Robert Fico zo Smeru a Peter Pčolinský zo Sme rodina. Obaja razili rovnakú rétoriku, že vyšetrovatelia NAKA ovplyvňovali výpovede.

Robert Fico tvrdí, že existujú dôkazy proti predstaviteľom súčasnej vlády, ktoré ich môžu zničiť. Povedal to v súvislosti s rozprávaním o správe Slovenskej informačnej služby, ktorá údajne získala spravodajské informácie proti dnes už väzobne stíhaným vyšetrovateľom NAKA Jánovi Čurillovi a spol.

Šéf Smeru nevie, či si má prísť Úrad inšpekčnej služby ministerstva vnútra aj po špeciálneho prokurátora Daniela Lipšica, ale má informáciu, že existuje obrovské množstvo procesne legálne získaných dôkazov, ktoré budú túto vládu „devastovať“. 

Oponentom Roberta Fica v diskusnej relácii RTVS bol Peter Pčolinský zo strany Sme rodina, pri téme vojny v polícii si však skôr pritakávali, než oponovali. 

Obaja súhlasia, že vyšetrovatelia NAKA z tímu Očistec ovplyvňovali svedecké výpovede v niektorých exponovaných kauzách. Pčolinský bránil svojho brata Vladimíra Pčolinského, predseda strany Smer-SD zasa neprávoplatne odsúdeného bývalého špeciálneho prokurátora Dušana Kováčika.

Obaja zhodne tvrdia, že obsah uznesenia o vznesení obvinenia obsahuje „plynulý dej“ o tom, ako chceli Čurilla, Ďurka a ďalší dostať do väzby policajtku z inšpekcie Dianu Santusovú. Vyšetrovateľov SIS odpočúvala niekoľko mesiacov a z obsahu uznesenia nie je zrejmé, či môžu byť správy vytrhnuté z kontextu.  

Refresher pripravil podrobnú časovú os, ktorá mapuje údajnú vojnu v polícii na Slovensku 

Domov
Zdieľať
Diskusia