Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
24. septembra 2021, 9:54
Čas čítania 0:46
Kamila Šebestová TASR

12-ročný chlapec vyhral súd proti svojmu otcovi. Chce sa dať zaočkovať, aby neohrozil svoju umierajúcu starú mamu

NEWS KORONAVÍRUS OČKOVANIE
Uložiť Uložené

Deti vo veku od 12 do 17 rokov sa v Holandsku môžu rozhodnúť, či sa dajú očkovať. Potrebujú však na to povolenie od oboch rodičov.

Súd vyhovel 12-ročnému chlapcovi z Groningenu, ktorý sa chcel dať zaočkovať, aby neohrozil svoju umierajúcu starú mamu. Za svoje práva bol ochotný bojovať na súde. Deti od 12 do 17 rokov totiž v Holandsku potrebujú na očkovanie súhlas oboch rodičov. Jeho otec to však odmietal. Podľa chlapca je s ním ťažké hovoriť a nepočúva jeho tvrdenia. 

Dvanásťročný Holanďan sa však bál, že ak sa nedá zaočkovať, môže preniesť na starú mamu covid-19. Keďže trpí rakovinou pľúc v poslednom štádiu, patrí k veľmi rizikovým pacientom. 

„Maloletý s ňou chce stráviť toľko času, koľko len bude možné, ale nie je zaočkovaný. Obáva sa, že svoju starú mamu môže nakaziť, a je presvedčený, že ak by to urobil, bolo by to život ohrozujúce,“ komentoval prípad súd.

Domov
Zdieľať
Diskusia