Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
24. septembra 2021, 7:23
Čas čítania 0:38
Jakub Paulík

Udrel sestričku do tváre, pretože zaočkovala jeho manželku proti koronavírusu

Udrel sestričku do tváre, pretože zaočkovala jeho manželku proti koronavírusu
Zdroj: TASR/Henrich Mišovič
ZAUJÍMAVOSTI KORONAVÍRUS OČKOVANIE
Uložiť Uložené

Polícia po páchateľovi už pátra.

Očkovanie proti koronavírusu vyvoláva v ľuďoch rozporuplné postoje, ktoré môžu viesť až k agresivite. Svedčí o tom aj nedávny prípad z Kanady. News24 píšu, že keď sa istý muž z mesta Sherbrooke dozvedel o zaočkovaní svojej manželky, vyhľadal sestričku, ktorá jej dala vakcínu.

Najprv na ňu nakričal a následne ju údajne fyzicky napadol – presnejšie povedané, udrel ju do tváre. Podľa polície bol útočník šokovaný skutočnosťou, že ju sestrička zaočkovala bez toho, aby to on schválil.

Odporúčané
Známa youtuberka šla kempovať so snúbencom, ale on sa domov vrátil bez nej. Mlčal, zatiaľ čo jej mŕtve telo našli v národnom parku Známa youtuberka šla kempovať so snúbencom, ale on sa domov vrátil bez nej. Mlčal, zatiaľ čo jej mŕtve telo našli v národnom parku 22. septembra 2021, 14:30

Prvou dávkou vakcíny sa v Kanade dalo zaočkovať 28 291 776 ľudí, čo tvorí 74,44 % celkovej populácie. Pri odrátaní detí pod 12 rokov prvú dávku prijalo až 84,89 % osôb. Plne zaočkovaných majú 68,72 % obyvateľov. Bez detí pod 12 rokov je to 78,54 %.

Na porovnanie, aktuálna zaočkovanosť v našej krajine predstavuje zhruba 44 %. Prvou dávkou na Slovensku sa dalo zaočkovať 2 428 855 ľudí. Druhú dávku prijalo 2 237 323 osôb. Z nových nakazených prípadov tvoria takmer 80 % ľudia bez očkovania proti koronavírusu, uvádza Národné centrum zdravotníckych informácií.

Domov
Zdieľať
Diskusia