Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
21. septembra 2021, 15:31
Čas čítania 0:55
Viktor Kniš

Boris Kollár: Fico je maximálne pokakaný, má sa čoho báť. Ak bude mať Lipšic silnejšie právomoci, odídeme z vlády

NEWS BORIS KOLLÁR
Uložiť Uložené

Šéf Sme rodina zorganizoval tlačovú konferenciu, na ktorej vymenoval podmienky, za ktorých nebude ďalej podporovať súčasnú vládu.

Hnutie Sme rodina zatiaľ zostáva vo vláde a v koalícii, ale môže sa to zmeniť. „Na koaličnej rade sme komunikovali konštruktívne,“ povedal Boris Kollár.

Naďalej trvá na tom, že koalícia nemôže rušiť oprávnenie generálnej prokuratúry zastaviť akékoľvek obvinenie. Rovnako nesúhlasí s tým, aby Úrad špeciálnej prokuratúry Daniela Lipšica fungoval ako samostatný úrad mimo kontroly generálnej prokuratúry. Ak by nová špeciálna pracovná skupina prišla s týmito zmenami, Sme rodina nebude ďalej podporovať vládu. 

Boris Kollár tvrdí, že ak neprejde výstavba nájomných bytov a exekučná amnestia, je pripravený odísť do opozície bez vyzvania. Šéf Sme rodina eviduje výhrady Igora Matoviča, ktorý už vyhlásil, že sa treba zamýšľať nad tým, či by bolo možné vládnuť bez Kollára. 

Domov
Zdieľať
Diskusia