Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
21. septembra 2021, 14:15
Čas čítania 0:30
Ema Stanovská

Neznáma látka sfarbila potok v okrese Ilava namodro. V obci zasahovali hasiči v protichemických oblekoch

NEWS SLOVENSKO
Uložiť Uložené

Namodro zafarbený úsek potoka mal asi 800 metrov.

Sedem profesionálnych hasičov z Dubnice nad Váhom a Trenčína zasahovalo v pondelok (20. 9.) podvečer v časti Kopec obce Košecké Podhradie v Ilavskom okrese. Do miestneho potoka unikla neznáma látka, ktorá časť potoka sfarbila namodro. Hasičský zbor o tom informoval na Facebooku.

potok
Zdroj: Facebook/Hasičský a záchranný zbor

„Dĺžka zafarbenia potoka bola približne 800 metrov. Hasiči s cieľom zachytiť neznámu látku umiestnili na hladinu tri kusy sorpčných hadov a pri postupnom prieskume identifikovali miesto, odkiaľ sa neznáma látka dostala do vody. Hasiči sa v súčinnosti s príslušníkmi polície skontaktovali s osobou, ktorá s predmetnou látkou manipulovala,“ napísali v príspevku.

potok
Zdroj: Facebook/Hasičský a záchranný zbor

Hasiči zasahovali v ochranných protichemických oblekoch a na mieste vykonali kontrolné merania a odber vzoriek neznámej látky. Tú uskladnili do špeciálnej nádoby a následne odovzdali príslušníkom polície, ktorí ju previezli na laboratórnu analýzu.

Domov
Zdieľať
Diskusia