Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
18. septembra 2021, 10:08
Čas čítania 0:27
Tímea Krauszová

Na Slovensku pribudlo 816 ďalších nakazených. Situácia sa zhoršuje

NEWS KORONAVÍRUS
Uložiť Uložené

V nemocniciach je takmer štyristo ľudí a prognóza na jeseň nevyzerá dobre.

Z 10 084 PCR testov potvrdili v piatok 816 nových prípadov nákazy koronavírusom. V nemocniciach leží 388 ľudí, o päť menej než včera. Ďalšie úmrtia nepribudli, od začiatku pandémie ich úrady evidujú 12 569.

Vakcínu proti covidu dostalo ďalších 2 734 ľudí, pričom pozitivita u plne zaočkovaných ľudí je 22,1 %. Väčšina nakazených sú teda nezaočkovaní.

Od pondelka platí na Slovensku nový covid automat. Zelené budú len štyri okresy a pribúdajú aj bordové, v ktorých bude platiť aj obmedzenie pohybu. V štyroch okresoch bude od pondelka nočný zákaz vychádzania od 21. do 5. hodiny nasledujúceho dňa. Platiť budú, samozrejme, aj výnimky, ako napríklad cesta do práce či k lekárovi. Pozri si, v ktorej farbe bude tvoj okres, TU.

Odporúčané
Od pondelka bude v červenej fáze 27 okresov, zelené ostali len 4. Takto vyzerá nové rozdelenie podľa covid automatu Od pondelka bude v červenej fáze 27 okresov, zelené ostali len 4. Takto vyzerá nové rozdelenie podľa covid automatu 16. septembra 2021, 11:28
Domov
Zdieľať
Diskusia