Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
16. septembra 2021, 11:28
Čas čítania 0:58
Ema Stanovská TASR

Od pondelka bude v červenej fáze 27 okresov, zelené ostali len 4. Takto vyzerá nové rozdelenie podľa covid automatu

NEWS KORONAVÍRUS
Uložiť Uložené

V zelenej fáze bude už len Dunajská Streda, Medzilaborce, Pezinok a Poltár.

Vláda na svojom štvrtkovom rokovaní schválila v rámci covid automatu nové rozdelenie okresov podľa aktuálnej rizikovosti. Platiť bude od najbližšieho pondelka (20. 9.).

Podľa covid automatu budú v zelenej farbe už len štyri okresy: Dunajská Streda, Medzilaborce, Pezinok a Poltár.

V oranžovej farbe, teda v stupni ostražitosti, bude 44 okresov: Banská Bystrica, Bratislava I – V, Čadca, Detva, Dolný Kubín, Galanta, Hlohovec, Humenné, Ilava, Kežmarok, Komárno, Kysucké Nové Mesto, Liptovský Mikuláš, Lučenec, Malacky, Michalovce, Myjava, Námestovo, Nitra, Nové Mesto nad Váhom, Nové Zámky, Partizánske, Piešťany, Považská Bystrica, Prievidza, Púchov, Rimavská Sobota, Ružomberok, Šaľa, Senec, Sobrance, Stropkov, Topoľčany, Trebišov, Trnava, Turčianske Teplice, Tvrdošín, Vranov nad Topľou, Žiar nad Hronom a Zlaté Moravce.

covid automat
Zdroj: korona.gov.sk

V prvom stupni ohrozenia, teda v červenej farbe, bude 27 okresov: Bánovce nad Bebravou, Banská Štiavnica, Brezno, Bytča, Gelnica, Košice I – IV, Košice-okolie, Levice, Levoča, Martin, Poprad, Prešov, Revúca, Sabinov, Senica, Snina, Spišská Nová Ves, Stará Ľubovňa, Svidník, Trenčín, Veľký Krtíš, Žarnovica, Žilina a Zvolen.

Odporúčané
V Číne sa koronavírusom nakazilo 250 miliónov ľudí za prvých 20 dní decembra, tvrdia hrozivé uniknuté dokumenty. Ako je to možné? V Číne sa koronavírusom nakazilo 250 miliónov ľudí za prvých 20 dní decembra, tvrdia hrozivé uniknuté dokumenty. Ako je to možné? 25. decembra 2022, 12:00

V druhom stupni ohrozenia, teda v bordovej fáze, budú tri okresy: Krupina, Rožňava a Skalica. V Bardejove sa prísnejší režim bordovej fázy zavedie už v piatok 17. septembra z dôvodu mimoriadnej situácie v okrese.

Sprísnia sa opatrenia

Bordová fáza prinesie výrazné obmedzenia aj pre očkovaných. V štyroch okresoch bude od pondelka nočný zákaz vychádzania od 21. do 5. hodiny nasledujúceho dňa. Platiť budú, samozrejme, aj výnimky, ako napríklad cesta do práce či k lekárovi. Obmedzené bude aj cestovanie, obnovia sa hodiny pre seniorov a rúška budú povinné aj v exteriéri.

Domov
Zdieľať
Diskusia