Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
16. septembra 2021, 14:36
Čas čítania 0:49
Ema Stanovská

Slovenskí policajti rozložili medzinárodný gang prevádzačov. Toľkoto brali za prevedenie jedného migranta do Rakúska

NEWS POLÍCIA SR
Uložiť Uložené

Všetkým členom organizovanej skupiny hrozí trest odňatia slobody až do výšky 10 rokov.

Príslušníci Národnej jednotky boja proti nelegálnej migrácii ÚHCP rozložili v akcii s krycím názvom Most desaťčlennú organizovanú skupinu prevádzačov. Cez „zelenú“ hranicu zo Slovenska do Rakúska údajne previedli najmenej 80 ľudí. Polícia o tom informovala na svojej facebookovej stránke.

Skupina vraj pôsobila minimálne od roku 2018. Jej členmi údajne boli nielen Slováci, ale aj cudzinci z arabských krajín – zo Sýrie, z Tuniska a Egypta – s udelenými pobytmi v Európskej únii. „K zadržaniu a obvineniu členov organizovanej skupiny došlo po dlhodobej a úzkej spolupráci s partnerskými útvarmi polície Rakúskej republiky a Nemeckej spolkovej republiky,“ napísali policajti na Facebooku.

polícia MOST
Zdroj: Facebook/Polícia Slovenskej republiky

Príslušníkom Národnej jednotky boja proti nelegálnej migrácii sa doposiaľ podarilo zadokumentovať prevedenie minimálne 80 nelegálnych migrantov. „Podľa vykonaného vyšetrovania sa mali členovia organizovanej skupiny obohatiť o sumu vo výške od 1 500 eur do 2 000 eur za jedného migranta, takže zisk tejto skupiny bol vo výške približne 160 000 eur.“

Domov
Zdieľať
Diskusia