Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
15. septembra 2021, 19:24
Čas čítania 1:47
Marián Mauik Biel

Xiaomi 11T Pro vyzýva na súboj nové iPhony 13

Xiaomi 11T Pro vyzýva na súboj nové iPhony 13
Zdroj: Refresher/Marián Biel
TECH
Uložiť Uložené

Veľký výkon, 120 Hz Amoled displej a rekordne rýchle nabíjanie za nečakane príjemnú sumu. Kde je háčik?

Hoci je to teraz v technologickom svete všade len o iPhonoch 13, nuda nie je ani v prípade konkurencie s Androidom. Xiaomi práve predstavil jesennú T verziu svojich vlajkových lodí. Po novom už nepoužívajú zaužívané označenie Mi, takže je to Xiaomi 11T a 11T Pro. Na to, že ide o cenovo dostupnejšiu verziu jarných vlajkových lodí, im na viacerých parametroch neubrali. Naopak, pridali jednu exkluzivitu, ktorá u nás nemá obdobu.

Odporúčané
Otestovali sme nové skladacie smartfóny od Samsungu. Aké je mať smartfón, ktorý môžeš kedykoľvek zlomiť na polovicu? Otestovali sme nové skladacie smartfóny od Samsungu. Aké je mať smartfón, ktorý môžeš kedykoľvek zlomiť na polovicu? 15. septembra 2021, 9:30

Xiaomi 11T Pro je vybavený 6,67-palcovým Amoled displejom s rozlíšením 2 400 × 1 080 bodov s maximálnym jasom 1 000 nitov a podporuje aj 120 Hz zobrazovaciu frekvenciu. Teda niečo, čo si fanúšikovia Applu môžu užiť až pri modeloch Pro s cenovkou nad 1 000 eur.

Xiaomi 11T Pro
Zdroj: Marián Biel/Refresher

11T má plochý displej, čo môže byť pre mnohých lepšie riešenie ako zakrivený pri predchádzajúcej verzii. Rovnako ako to, že čítačka odtlačkov je v hlavnom vypínači naboku a nie pod displejom.

Ako správna vlajková loď 11T Pro poháňa stále najvýkonnejší Snapdragon 888 s 8 GB operačnej pamäte. To je výbava ako to najlepšie od Samsungu či Sony.

Xiaomi 11T
Zdroj: Xiaomi

To isté platí aj pre fotoaparáty. Primárny 108 Mpix používa technológiu spájania 9 pixelov do jedného. Druhý, ultraširokouhlý má rozlíšenie 8 Mpix a do tretice 5 Mpix makro. Chýba však optické priblíženie aj optická stabilizácia. Supluje to nová funkcia Cinemagic s profesionálnou úpravou nahrávaného videa.

Domov
Zdieľať
Diskusia