Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
10. septembra 2021, 20:52
Čas čítania 0:47
Richard Bonde

Máme mať prvý čierny okres, tvrdia Dáta bez pátosu

ZDRAVIE KORONAVÍRUS
Uložiť Uložené

Ide o okres Krupina, kde je druhou dávkou zaočkovaných 32,5 percenta ľudí.

Od budúceho pondelka nás čaká opäť nové rozdelenie okresov. Úrad verejného zdravotníctva ho schválil v stredu 8. septembra s tým, že od nového týždňa budeme mať desať červených okresov.

Odporúčané
Slovensko je už aj červené. V 10 okresoch budú pre niektorých zakázané terasy a interiéry reštaurácií Slovensko je už aj červené. V 10 okresoch budú pre niektorých zakázané terasy a interiéry reštaurácií 8. septembra 2021, 12:02

Odborníci z Dát bez pátosu však hlásia problém. Situácia sa podľa nich stihla od stredy zmeniť natoľko, že by mali na Slovensku zostať posledné dva zelené okresy. Čo je horšie, okres Krupina by sa mal prehupnúť do čiernej farby.

Toto rozdelenie však neberie do úvahy „žolíky“, o ktorých rozhodli tvorcovia nového covid automatu. Niektoré okresy by preto mohli prejsť z červenej farby do oranžovej, resp. z oranžovej do zelenej vďaka vyššej zaočkovanosti starších vekových kategórií.

Podľa analytikov na tom v jednom aspekte nie sme až tak zle. Variant delta sa v rôznych ohniskách zdržiava približne 3 až 4 týždne a potom sa podeje inam. Krupina sa momentálne nachádza v explozívnom prvom týždni.

„Slovensku pomôže jedine riešenie ohnísk, hyperohnísk a okamžite. Inak bude Slovensko na prelome septembra a októbra fialovo-čierne s červenou Bratislavou,“ tvrdí facebookový príspevok.

V okrese Krupina je podľa informácií z portálu Únia miest Slovenska zaočkovaných 32,5 % ľudí obomi dávkami a ďalších 2,3 % má v sebe prvú dávku vakcíny. Celkovo je teda aspoň prvou dávkou zaočkovaných len takmer 35 % obyvateľov.

Domov
Zdieľať
Diskusia