Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
10. septembra 2021, 10:28
Čas čítania 0:40
Kamila Šebestová

Syn ukrýval v pivnici telo mŕtvej matky. Spravil z nej múmiu, aby mohol poberať jej dôchodok

NEWS RAKÚSKO SMRŤ
Uložiť Uložené

Incident sa odohral v susednom Rakúsku.

Muž zo svojej mŕtvej matky spravil múmiu, aby mohol poberať jej dôchodok. Takto sa mu podarilo zarobiť okolo 50 000 eur. K absurdnému incidentu došlo v rakúskom Innsbrucku.  

Matka 66-ročného Rakúšana mala demenciu a zomrela prirodzenou smrťou minulý rok v júni. Namiesto toho, aby ju pochoval, rozhodol sa obložiť jej telo studenými obväzmi a ľadom, ktorý zasypal drvinou z mačacích záchodov. Takto ju vo svojej pivnici držal viac než rok, pričom každý mesiac poberal jej dôchodok a ďalšie sociálne dávky. 

„Svoju mamu zasypal drvinou z mačacích záchodov, v podstate tú mŕtvolu zmumifikoval,“ objasnil prípad Helmut Gufler z oddelenia tirolskej polície pre podvody na sociálnych dávkach.

Keď sa mumifikátora na mamu pýtal jeho brat, tvrdil mu, že je v nemocnici. Absurdný čin odhalil po vyše roku poštár, ktorý chcel, aby dôchodkyňa vlastnoručne podpísala list. Jej syn odmietol a poštár vtedy pochopil, že niečo nie je v poriadku. 

Keď prišla polícia na miesto, odhalila mumifikovanú mŕtvolu. Muža okamžite zatkla a dnes čelí obvineniu zo závažného podvodu a z hanobenia ľudských pozostatkov.

Odporúčané
Slovenka si odmietla nasadiť respirátor v lietadle, hoci ju o to prosil aj jej manžel. Posádka ju vyhodila Slovenka si odmietla nasadiť respirátor v lietadle, hoci ju o to prosil aj jej manžel. Posádka ju vyhodila 10. septembra 2021, 9:05
Domov
Zdieľať
Diskusia