Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
7. septembra 2021, 10:35
Čas čítania 0:55
Viktor Kniš TASR

FOTO: Bašternák, u ktorého býval Robert Fico, sa priznal k vratke 2 milióny eur na daniach. Vo väzení výrazne schudol

NEWS LADISLAV BAŠTERNÁK
Uložiť Uložené

Ladislav Bašternák sa pred súdom priznal dobrovoľne.

Odsúdený podnikateľ Ladislav Bašternák sa v utorok na súde priznal, že je vinný aj v prípade neoprávnenej daňovej vratky asi za dva milióny eur, súvisiacej s kúpou bytov v bratislavskom bytovom komplexe Five Star Residence. Okresný súd Bratislava V tak bude rozhodovať len o výške trestu. Podnikateľ čelí obžalobe pre zločin skrátenia dane a poistného.

Bašternák
Zdroj: TASR/Pavol Zachar


Ladislav Bašternák sa pred súdom priznal dobrovoľne a oľutoval spáchanie skutku. Obžaloba navrhla prijať jeho priznanie. „Vykonajú sa len dôkazy na určenie druhu a výšky trestu, nie už na dokázanie viny,“ pripomenul súd. Dokazovanie sa preto skončilo a súd umožnil obom stranám predniesť záverečné reči.


Obhajca obžalovaného Peter Filip zdôraznil, že ide o skutok, ktorý sa stal pred ôsmimi rokmi, a poukázal aj na zmenu správania a životnej situácie svojho klienta. Vyzval preto súd, aby upustil od súhrnného trestu, ktorý navrhovala prokuratúra. Okrem odňatia slobody žiadala aj zákaz činnosti či trest prepadnutia majetku. Súd by mal vyniesť rozsudok vo veci už v utorok.

Domov
Zdieľať
Diskusia