Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
4. augusta 2021, 17:18
Čas čítania 0:46
Viktor Kniš

Matovič útočí na vysokopostavenú úradníčku ministerstva zdravotníctva: Verím, že toto tupelo pôjde kade ľahšie svinským krokom

NEWS IGOR MATOVIČ
Uložiť Uložené

Bývalý premiér cez facebookový status zaútočil na kolegyňu z ministerstva zdravotníctva, ktorá sa cez osobný profil vyjadrila k nezaočkovaným.

Bývalý predseda vlády a súčasný minister financií Igor Matovič cez Facebook zaútočil na vysokopostavenú štátnu zamestnankyňu ministerstva zdravotníctva Zuzanu Vargovú. Nazval ju „tupelom“ a verí, že minister zdravotníctva zariadi, aby viac „nerobila hanbu štátnej službe, a pôjde kade ľahšie svinským krokom“.

Dôvodom je jej vyjadrenie na osobnom profile v súvislosti s očkovaním. Príspevok Vargová pravdepodobne pôvodne zverejnila ako verejný, čo naznačuje ikona v screenshote expremiéra. Neskôr ho zmenila na neverejný len pre priateľov alebo ho vymazala. 

Zuzana Vargová, ktorá sa na rezorte venuje stratégii ako riaditeľka odboru, sa v príspevku venovala problematike očkovania proti koronavírusu a zavŕšila to konštatovaním: „Buď si tupelo a neočkuješ sa, alebo nie si tupelo a očkuješ sa.“ Tvrdí, že existujú len tieto dva tímy. 

„Slečinka sa týmito siláckymi a tupými vyjadreniami síce veľmi zavďačí svojmu progresívnemu publiku, ALE nezaočkovaných ľudí k očkovaniu určite nezíska ani jedného,“ dodáva Igor Matovič. Vyjadrenia na zamknutom profile nazýva „najabsurdnejšou očkovacou kampaňou ministerstva zdravotníctva“ a naznačuje, že situácia s vakcináciou je zlá. 

Odporúčané
FACE TO FACE s Igorom Matovičom: O Pellegrinim viem „hlboko nemorálnu“ informáciu FACE TO FACE s Igorom Matovičom: O Pellegrinim viem „hlboko nemorálnu“ informáciu 19. marca 2024, 18:00

„Môžeme mať názor akýkoľvek, ale démonizovať a dehumanizovať neočkovaných je to najhoršie, čo pre verejné dobro môžeme v našej spoločnej (biednej) situácii s očkovaním spraviť,“ napísal. Jeho rezort pôvodne odmietol dať peniaze na kampaň, spravil tak až po dlhých mesiacoch. 

  

Domov
Zdieľať
Diskusia