Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
30. júla 2021, 11:45
Čas čítania 1:37
Viktor Kniš

Žilinka ostro kritizuje Lipšica, v hre je aj disciplinárny návrh: Zabudol, že už nie je advokát

NEWS DANIEL LIPŠIC
Uložiť Uložené

Generálnemu prokurátorovi sa nepáči, ako sa špeciálny prokurátor vyjadruje k živým kauzám. Lipšic bránil vyšetrovateľov NAKA v prípade, kde ich vyšetruje inšpekcia.

Generálny prokurátor Maroš Žilinka zatiaľ nepodal disciplinárny návrh na špeciálneho prokurátora Daniela Lipšica, bližšie sa však pozrie na jeho konanie, ktoré považuje za problematické. Žilinka aj Lipšic sú nominantmi súčasnej vlády. 

Dôvodom je, že sa šéf Úradu špeciálnej prokuratúry vyjadril k medializovaným informáciám týkajúcim sa kauzy krivých výpovedí členov takáčovcov. 

Rádio Slovensko včera pôvodne informovalo o podaní disciplinárneho návrhu na Daniela Lipšica. Táto informácia nie je pravdivá, upozornil Denník N, citujúc hovorkyňu generálnej prokuratúry Janu Tökölyovú: „Generálny prokurátor vo veci koná, podrobnosti jeho postupu zatiaľ konkretizovať nebudeme,“ povedala hovorkyňa. 

Zabudol, že nie je advokátom

„Špeciálny prokurátor zabudol, že už nie je advokátom, ale prokurátorom, dokonca špeciálnym. Špeciálny prokurátor navyše verejne prezentoval svoje subjektívne názory vo veci, ktorá nie je právoplatne skončená. Špeciálny prokurátor bezprecedentne postupoval v rozpore so zákonným princípom zdržanlivosti prokurátora a spôsobom, ktorý neprispieva k zvyšovaniu dôveryhodnosti prokuratúry, čo ja ako generálny prokurátor SR nebudem tolerovať,“ napísal Maroš Žilinka v reakcii na rozsiahle stanovisko Lipšica. 

Odporúčané
TOP 3 v stredu: Takmer 5 000 nových prípadov, nahrávky z chaty o vražde Lipšica a agresívny futbalista TOP 3 v stredu: Takmer 5 000 nových prípadov, nahrávky z chaty o vražde Lipšica a agresívny futbalista 27. októbra 2021, 20:00

Svoje vyjadrenie ešte po kritike generálneho prokurátora obhajoval samotný Lipšic na Facebooku. Tvrdí, že sa vyjadril, pretože podľa neho bola verejnosť zavádzaná nepravdivými informáciami.

„Je mi úplne jasné, že v tomto boji máme a budeme mať veľa mimoriadne silných nepriateľov. Prokurátori ÚŠP trestne stíhajú viacero bývalých vysokých verejných funkcionárov a oligarchov, ktorí majú stále svoj vplyv v politike, v justícii, v bezpečnostných zložkách alebo vlastnia niektoré médiá. A majú oproti nám ešte jednu veľkú výhodu – nemusia hrať podľa pravidiel,“ konštatuje Daniel Lipšic. 

Odporúčané
Krivé výpovede, záhadná návšteva na NAKA i v Leopoldove pred výsluchom a nevysvetlené výjazdy. Príbehy kajúcnikov sa zamotávajú Krivé výpovede, záhadná návšteva na NAKA i v Leopoldove pred výsluchom a nevysvetlené výjazdy. Príbehy kajúcnikov sa zamotávajú 29. júla 2021, 12:37

Kauza krivých výpovedí

Kauza, ku ktorej sa Daniel Lipšic vyjadril, sa týka aktuálneho vyšetrovania troch bývalých členov takáčovcov, ktorí sú obvinení z krivých výpovedí. 

Domov
Zdieľať
Diskusia