Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
21. júla 2021 o 13:11
Čas čítania 1:01
Richard Bonde TASR

Maďarsko usporiada referendum o ochrane detí pred pedofíliou. Pýtať sa budú na ovplyvňovanie sexuality detí a mladých ľudí

POLITIKA EROTIKA A PORNOGRAFIA – ZAUJÍMAVÉ INFORMÁCIE LGBT+ MAĎARSKO
Uložiť Uložené

Premiér Viktor Orbán tvrdí, že žiaden jeho zákon nie je namierený proti LGBT+ komunite. Želá si, aby bola sexuálna výchova detí v rukách rodičov.

Maďarský premiér Viktor Orbán v stredu oznámil, že tamojšia vláda usporiada referendum v súvislosti so zákonom o ochrane detí pred pedofíliou. Reaguje tak na spor s Európskou komisiou. Informovala o tom agentúra Reuters.

Odporúčané
Maďarsku aj Poľsku hrozia sankcie zo strany EÚ. Predstavitelia Únie začínajú pre Orbánov anti-LGBT+ zákon právne konanie Maďarsku aj Poľsku hrozia sankcie zo strany EÚ. Predstavitelia Únie začínajú pre Orbánov anti-LGBT+ zákon právne konanie 15. júla 2021 o 10:34

„Brusel v posledných týždňoch jasne útočil na Maďarsko pre jeho zákon o ochrane detí. Maďarské zákony nepovoľujú sexuálnu propagandu v školách, materských školách, v televízii a v reklamách,“ hovorí Orbán vo videu na svojom profile na Facebooku.


Referendum bude podľa agentúry Bloomberg pozostávať z piatich otázok. Jednou z nich je aj téma vystavovania detí neobmedzenému obsahu, ktorý ovplyvňuje ich sexualitu, inou sa zase budú pýtať, či môžu byť mladiství vystavení obsahu, ktorý ukazuje zmenu pohlavia.

Pridaj sa do klubu REFRESHER+
Základné
5 €
Účtuje sa raz za 4 týždne
1,25 € / Týždeň
Prístup ku prémiovým článkom
Prístup k benefitom
Menej reklám
150 kreditov každé 4 týždne na nákup benefitov
Ročné - 17 %
60 € 50 €
Účtuje sa raz za rok
0,96 € / Týždeň
Prístup ku prémiovým článkom
Prístup k benefitom
Úplne bez reklám
2 000 kreditov ihneď na nákup benefitov
Zdieľanie článkov kamošom
Všetky možnosti predplatnéhoMám zľavový kód
Dokončením súhlasím s pravidlami a podmienkami portálu Refresher.
Domov
Zdieľať
Diskusia