Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
21. júla 2021, 13:11
Čas čítania 1:01
Richard Bonde TASR

Maďarsko usporiada referendum o ochrane detí pred pedofíliou. Pýtať sa budú na ovplyvňovanie sexuality detí a mladých ľudí

POLITIKA EROTIKA A PORNOGRAFIA – ZAUJÍMAVÉ INFORMÁCIE LGBT+ MAĎARSKO
Uložiť Uložené

Premiér Viktor Orbán tvrdí, že žiaden jeho zákon nie je namierený proti LGBT+ komunite. Želá si, aby bola sexuálna výchova detí v rukách rodičov.

Maďarský premiér Viktor Orbán v stredu oznámil, že tamojšia vláda usporiada referendum v súvislosti so zákonom o ochrane detí pred pedofíliou. Reaguje tak na spor s Európskou komisiou. Informovala o tom agentúra Reuters.

Odporúčané
Maďarsku aj Poľsku hrozia sankcie zo strany EÚ. Predstavitelia Únie začínajú pre Orbánov anti-LGBT+ zákon právne konanie Maďarsku aj Poľsku hrozia sankcie zo strany EÚ. Predstavitelia Únie začínajú pre Orbánov anti-LGBT+ zákon právne konanie 15. júla 2021, 10:34

„Brusel v posledných týždňoch jasne útočil na Maďarsko pre jeho zákon o ochrane detí. Maďarské zákony nepovoľujú sexuálnu propagandu v školách, materských školách, v televízii a v reklamách,“ hovorí Orbán vo videu na svojom profile na Facebooku.


Referendum bude podľa agentúry Bloomberg pozostávať z piatich otázok. Jednou z nich je aj téma vystavovania detí neobmedzenému obsahu, ktorý ovplyvňuje ich sexualitu, inou sa zase budú pýtať, či môžu byť mladiství vystavení obsahu, ktorý ukazuje zmenu pohlavia.

Domov
Zdieľať
Diskusia