Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
17. júla 2021, 12:55
Čas čítania 0:41
Kamila Šebestová TASR

RTVS má najobjektívnejšie spravodajstvo, tvrdí nový výskum

NEWS MÉDIÁ
Uložiť Uložené

Markíza a TA3 sú o 4 percentuálne body menej dôveryhodné.

Podľa prieskumu spoločnosti Median SK má Rozhlas a televízia Slovenska najobjektívnejšie spravodajstvo za prvý štvrťrok 2021. Za nimi nasleduje Markíza a TA3. Prieskumu sa zúčastnilo 2 061 ľudí, respondenti boli vo veku 14 až 79 rokov. 

Za najobjektívnejšiu spravodajskú televíziu RTVS označilo 24,4 percenta respondentov. TV Markíza (20,7 percenta) aj TA3 (20,2 percenta) dôveruje len o 4 percentá menej ľudí, umiestnili sa teda tesne za RTVS. 

Odporúčané
Týždeň po odvysielaní reportáže RTVS o úmrtí údajne súvisiacom s AstraZenecy sa z očkovania odhlásilo viac ako 21-tisíc ľudí Týždeň po odvysielaní reportáže RTVS o úmrtí údajne súvisiacom s AstraZenecy sa z očkovania odhlásilo viac ako 21-tisíc ľudí 14. apríla 2021, 11:23

RTVS pritom v posledných mesiacoch čelila viacerým mediálnym prešľapom. Jedným z nich bola reportáž o úmrtí údajne súvisiacom s vakcínou Astrazeneca. Počas týždňa od odvysielania reportáže sa z očkovania odhlásilo viac než 21-tisíc ľudí. RTVS pritom uverejnila o vakcíne Astrazeneca skreslené informácie, keď úmrtie učiteľky automaticky spojila s očkovaním. Moderátorka zároveň nepriznala konflikt záujmov, keďže zosnulá bola jej dlhoročnou priateľkou.

Domov
Zdieľať
Diskusia