Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
8. júla 2021, 8:50
Čas čítania 0:30
Richard Bonde

Slovenský obranca Erik Černák z Tampy Bay získal už druhý Stanley Cup za sebou

Slovenský obranca Erik Černák z Tampy Bay získal už druhý Stanley Cup za sebou
Zdroj: Bruce Bennett/Getty Images
ŠPORT NHL
Uložiť Uložené
Články o športe ti prináša Fortuna. Zaregistruj sa a vyber si svoj bonus!chcem bonus

Tampa Bay zvíťazila nad Montrealom 1 : 0, sériu teda vyhrala 4 : 1 na zápasy.

Tím v dresoch Lightningu si tento rok vybojoval už druhý Stanley Cup za sebou. Naposledy sa to podarilo tímu Pittsburgh Penguins v roku 2017. Tampa Bay tento rok získala tretiu majstrovskú trofej – predchádzajúce dve má z rokov 2004 a 2020. Strelec rozhodujúceho gólu Ross Colton sa navyše stal prvým nováčikom v histórii NHL, ktorý strelil rozhodujúci gól vo finálnom zápase play-off.

Vo víťaznom tíme hral aj slovenský obranca Erik Černák. O víťazstve Tampy rozhodol gól hráča Rossa Coltona, ktorý padol do brány Montrealu v 34. minúte finálového zápasu. Tampa si počas zápasu udržala čisté konto – skvelá práca brankára Andreja Vasilevského sa postarala o stav 1 : 0.

Odporúčané
Reprezentant Liška: Ramsay z lavičky na rozhodcu nenadáva, keď niečo povie, má to obrovskú váhu (Rozhovor) Reprezentant Liška: Ramsay z lavičky na rozhodcu nenadáva, keď niečo povie, má to obrovskú váhu (Rozhovor) 7. júna 2021, 12:30

Na zápasy sa Tampe podarilo vyhrať 4 : 1. V poslednom zápase mal tím bojovať aj proti Tomášovi Tatarovi, ten však v poslednom zápase sezóny v montrealskej zostave chýbal. 

Domov
Zdieľať
Diskusia