Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
Tento obsah je PR správa spoločnosti ASFK.
2. júla 2021, 10:39
Čas čítania 1:45
Sponzorovaný obsah

Ako na francúzskej Riviére. Slovenské kiná ti prinesú otvárací film z Cannes v rovnakom čase a s exkluzívnym servisom

FILMY A SERIÁLY
Uložiť Uložené

Slovenské kiná budú v rovnakom čase ako v Cannes premietať očakávaný otvárací film od francúzskeho režiséra Leosa Caraxa.

Azda každý filmový fanúšik túži navštíviť prestížny filmový festival v Cannes. Minulý rok sa táto udalosť vzhľadom na pandémiu koronavírusu odohrávala online, tento rok sa festival opäť vracia na francúzsku Riviéru, a ak už sa z akéhokoľvek dôvodu na festival nedostaneš (keďže nie je pre úplne bežných ľudí), môžeš si aspoň vychutnať jeho atmosféru doma na Slovensku vďaka Asociácii slovenských filmových klubov (ASFK). 

ASFK
Zdroj: ASFK

Tá ti prináša otvárací film, ktorý budeš môcť vôbec po prvý raz v histórii vidieť v rovnakom čase ako diváci v Cannes. Film sa totiž bude premietať vo viacerých slovenských kinách v rovnakom čase, ako bude prebiehať slávnostný ceremoniál prestížneho filmového festivalu na Azúrovom pobreží. Na striebornom plátne uvidíš najnovší film režiséra Leosa Caraxa Annette. Exkluzívna predpremiéra Annette sa uskutoční v utorok 6. júla o 20.30 hod. vo vybraných kinách.

Annette
Zdroj: ASFK

Krásna hudba, výborné herecké výkony a pútavý dej

Annette je film, na ktorý diváci a kritici po pandémii úpenlivo čakali. Každý film Leosa Caraxa je udalosťou a tento prišiel v pravý čas. Snímka s fenomenálnym hereckým obsadením (Marion Contillard a Adam Driver) ťa pozve do magického sveta dvoch výnimočných ľudí, ktorým sa narodí dcéra s prekvapivým darom. Autormi scenára aj piesní sú bratia Ron a Russell Maelovci, zakladatelia artrockovej kapely Sparks (1971).

Jedinečnú príležitosť, ako sa počas trvania pandémie preniesť v čase a mieste, historicky prvýkrát využije Asociácia slovenských filmových klubov v spolupráci s českým distribútorom Aerofilms. Súbežne s festivalom v Cannes uvedieme exkluzívnu predpremiéru filmu režiséra Leosa Caraxa – Annette. Slovenský divák sa tak stane divákom na francúzskej Riviére! Je to šanca nielen pre filmové kluby a kiná po dlhých dňoch zatvorených kinosál privítať diváka vo veľkom štýle, ale aj pre návštevníkov prevetrať inventár v skrini. Všetci v Asociácii slovenských filmových klubov veríme, že práve Annette je titul, ktorý prinesie kvalitný filmový zážitok a zároveň aj priestor na spoločenské vyžitie,“ uvádza Zuzana Lušpaiová, koordinátorka distribučných stratégií ASFK.

Annette
Zdroj: ASFK

Uvedením na Slovensku sa tak priblížiš atmosfére v Cannes. „Kinárov sme inštruovali zorganizovať predpremiéru veľkolepo. Diváci sa môžu tešiť na červené koberce a šampanské. V jednom bratislavskom klubovom kine budú návštevníkov dokonca vítať aj palmy a olivovníky. Odporúčame teda vybrať večerné róby a srdečne pozývame na filmovú udalosť roka,“ uvádza Lucia Mandincová, PR a marketing ASFK.

Annette
Zdroj: ASFK

Caraxa na Slovensku už poznáme

Nezávislý francúzsky režisér Leos Carax sa preslávil v 80. a 90. rokoch ako jeden z predstaviteľov hnutia Cinéma du look. Už jeho film z mladých čias Zlá krv (1986) potvrdil, že nejde len o zručného filmára, ale o výnimočný zjav na poli kinematografie. Držiteľ ocenení z prestížnych festivalov, ako Cannes, Berlinale, Locarno, zavítal na Slovensko počas MFF Febiofest 2018, kde bolo na jeho počesť uvedených päť snímok. V rámci svojej návštevy uviedol na VŠMU aj špeciálny masterclass prístupný verejnosti.

 

Exkluzívne predpremiérové premietania Annette sa uskutočnia v utorok 6. júla o 20.30 hod. Film prináša divákom Asociácia slovenských filmových klubov. Vstupenky sú v predaji na webstránkach vybraných filmových klubov a kín, ktoré postupne pribúdajú.

Distribúciu filmu finančne podporil Audiovizuálny fond.
Domov
Zdieľať
Diskusia