Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
3. augusta 2016, 11:45
Čas čítania 0:00
Matúš Moravčík

Instagram má novú funkcionalitu Stories, ktorú poznáme zo Snapchatu

TECH INSTAGRAM
Uložiť Uložené

Ďalšia užitočná novinka.

V mobilnej aplikácii populárnej sociálnej siete pribudol ďalší feed, kde nájdeme zdieľané fotografie a videá sledovaných profilov za posledných 24 hodín. Instagram tak chce napodobniť populárnu funkciu Stories zo Snapchatu, kde používatelia zverejňujú svoje zážitky, aby si ich potom mohli iní kedykoľvek pozrieť. Samozrejme, aj tu je každý jeden zdieľaný záber obmedzený rovnako dlhým časovým intervalom, čo zabezpečuje jeho aktuálnosť. Novinku nájdete po otvorení aplikácie úplne hore nad hlavným feedom, pričom tu nechýba ani nové tlačidlo, akési plusko, ktoré nám slúži na pridanie vlastných príbehov vrátane dodatočných úprav (kreslenie, vloženie textu). Hneď pod ním je rad malých ikoniek profilov, ktoré už niečo pre nás zverejnili. Zoradenie nie je chronologické, ale stanovené algoritmom podľa toho, akú interakciu s nimi vyvíjame, čiže ako často im lajkujeme alebo komentujeme obsah. A ak si aktuálny príbeh niektorého profilu pozrieme, tak stratí zvýraznenie naokolo ikonky. Po pridaní ďalšej fotky alebo videa s dĺžkou maximálne 10 sekúnd sa však opäť obnoví, aby sme vedeli, že pribudlo niečo nové do jeho Story feedu. 

Nová funkcionalita zrejme ani nevyžaduje aktualizáciu aplikácie Instagram. Dnes ráno som ju iba spustil a všetko bolo pripravené na používanie. Čo hovoríte na zmenu?

Instagram má novú funkcionalitu Stories, ktorú poznáme zo Snapchatu
Zdroj: techcrunch.com
Anketa:
Páči sa ti novinka?
Áno
Nie
Áno
47 %
238 Hlasov
Nie
53 %
272 Hlasov
Domov
Zdieľať
Diskusia