Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
8. januára 2016, 14:12
Čas čítania 0:00
Samuel Majdek

Vojna slov: Vie mladá generácia vysvetliť archaizmy a tí starší naopak slová ako swag, hashtag či tweet?

REFRESHER BRATISLAVA
Uložiť Uložené

V našej vojne slov sme mladú generáciu potrápili archaizmami bukréta, árešt a nárečovým slovom fiók. Starších sme sa pýtali na význam slov swag, hashtag a tweet.

V rámci našej série videodokrútok z bratislavských ulíc tentokrát naša Barbora zastavila náhodných okoloidúcich, aby si s nimi zahrala malú vojnu slov. Mladú generáciu prekvapila a niektorých aj značne potrápila archaizmami ako napríklad bukréta či árešt a nárečovým slovom fiók. Starších respondentov sa naopak pýtala na význam modernejších slov swag, hashtag či tweet. Ako si s týmito slovami poradili okoloidúci, sa dozvieš vo videu nižšie. Všetkým respondentom každopádne ďakujeme za odvahu. Mimochodom, ak sa ti zdá, že Barbora nosí stále rovnaký outfit, bude to tým, že všetky doterajšie videá boli natočené v priebehu jedného dňa. A nabudúce zaistíme, aby aj vekový rozdiel medzi generáciami bol väčší.

Tak čo, kebyže na ulici zastavíme teba, poradil by si si s týmito slovami?

Späť
Zdieľať
Diskusia