Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk

Ľudia

Prevádzky Testy Recepty Ľudia
Najnovšie
Najčítanejšie
Naturálnosť, jednoduchosť a nezameniteľná chuť. Aspekty, ktoré dominujú v kuchyni Lukáša Heska (Rozhovor)
Odporúčané
Naturálnosť, jednoduchosť a nezameniteľná chuť. Aspekty, ktoré dominujú v kuchyni Lukáša Heska (Rozhovor)
22. 2. 2017 9:33
Roky tvrdej driny za hranicami našej krajiny naučili mladého šéfkuchára z okresu Piešťany ako pristupovať k potravinám a vykúzliť z nich nezabudnuteľné pokrmy.
Martin PYCO Rausch: Nemyslím si, že existuje najlepší spôsob stravovania vhodný pre všetkých (Rozhovor)
Odporúčané
Martin PYCO Rausch: Nemyslím si, že existuje najlepší spôsob stravovania vhodný pre všetkých (Rozhovor)
29. 11. 2016 14:50
Keď varenie nie je len nutnosťou, ale skutočnňou vášňou, je to vidieť už na prvý pohľad.
Moderne poňatá tradičná kuchyňa vedená mladým šéfkuchárom Tomášom Tejbusom (Rozhovor)
Odporúčané
Moderne poňatá tradičná kuchyňa vedená mladým šéfkuchárom Tomášom Tejbusom (Rozhovor)
11. 10. 2016 16:39
Nádherné prostredie Vysokých Tatier a skvelá reštaurácia. To všetko ponúka svojim hosťom Grand Hotel Kempinski High Tatras, ktorého šéfkuchár nám odpovedal na naše zvedavé otázky.
Nápad si na Slovensko priniesla z Paríža. Dnes sa Veronike pred jej stánkom s palacinkami tvoria rady (Rozhovor)
Odporúčané
Nápad si na Slovensko priniesla z Paríža. Dnes sa Veronike pred jej stánkom s palacinkami tvoria rady (Rozhovor)
28. 9. 2016 12:55
Navštívili sme stánok s chutnými palacinkami a vyspovedali sme aj samotnú majiteľku.
Najlepší zahraniční šéfkuchári alebo ako okamžite vyhladnúť aj na Instagrame
Odporúčané
Najlepší zahraniční šéfkuchári alebo ako okamžite vyhladnúť aj na Instagrame
13. 6. 2016 10:50
Gordon Ramsay, Jamie Oliver či známy účet Food and Wine.
Gabriel Kocák: Človek, ktorý pracoval v najlepších reštauráciách, aby mohol priniesť kvalitnú gastronómiu  aj domov (Rozhovor)
Odporúčané
Gabriel Kocák: Človek, ktorý pracoval v najlepších reštauráciách, aby mohol priniesť kvalitnú gastronómiu aj domov (Rozhovor)
17. 3. 2016 22:44
Kuchár, ktorého veríme už pozná väčšina z vás, si na nás našiel chvíľku času a poskytol nám rozhovor zameraný na viacero tém.
Majitelia Oli’s Italiano: „Chceli sme spojiť dobrú pastu s dobrou pizzou.“ Taliansku kuchyňu pripravujú tak, ako ju majú radi oni
refresher+
Odporúčané
Majitelia Oli’s Italiano: „Chceli sme spojiť dobrú pastu s dobrou pizzou.“ Taliansku kuchyňu pripravujú tak, ako ju majú radi oni
20. 11. 2025 17:30
V centre Bratislavy nájdeš od novembra novú reštauráciu zameranú na taliansku kuchyňu, za ktorou stoja majitelia Vozárikovci.
Agát dokáže pre trojčlennú rodinu navariť mesačne za tristo eur. Prezradila nám, ako na to (Rozhovor)
refresher+
Odporúčané
Agát dokáže pre trojčlennú rodinu navariť mesačne za tristo eur. Prezradila nám, ako na to (Rozhovor)
31. 3. 2025 19:30
Agát každú nedeľu navarí na celý týždeň. Jedlo si krabičkuje.
Navštívil som prevádzku Red Rose z Na nože v Raslaviciach. Zážitok zachraňovala gulášová polievka (Reportáž)
refresher+
Odporúčané
Navštívil som prevádzku Red Rose z Na nože v Raslaviciach. Zážitok zachraňovala gulášová polievka (Reportáž)
20. 3. 2025 19:30
Čo ma v reštaurácii najviac zaskočilo?
Bol som v Javorine 21 z Na Nože. Z kritiky môjho jedla sa nezosypem, Martin bol však v pohode, hovorí majiteľ Egon (Reportáž)
refresher+
Odporúčané
Bol som v Javorine 21 z Na Nože. Z kritiky môjho jedla sa nezosypem, Martin bol však v pohode, hovorí majiteľ Egon (Reportáž)
11. 4. 2025 19:00
Takto to v Javorine vyzeralo krátko pred odvysielaním epizódy v televízii.
Kde si dáš v Košiciach najlepšiu matchu? Ochutnal som Take It, The MatCha, Nico a Saint (Reportáž)
refresher+
Odporúčané
Kde si dáš v Košiciach najlepšiu matchu? Ochutnal som Take It, The MatCha, Nico a Saint (Reportáž)
18. 8. 2025 17:00
Košice sú súčasťou kvalitnej matcha scény. Na základe odporúčaní čitateľov Refresheru sme šli do 4 podnikov a porovnali cenu, prístup a kvalitu.
Toto sú najlepšie kaviarne v Košiciach: Z týchto prevádzok neodídeš sklamaný, na Hlavnej majú espresso aj za 1,3 eura (Reportáž)
refresher+
Odporúčané
Toto sú najlepšie kaviarne v Košiciach: Z týchto prevádzok neodídeš sklamaný, na Hlavnej majú espresso aj za 1,3 eura (Reportáž)
13. 4. 2025 8:30
Návšteva akejkoľvek prevádzky z nášho zoznamu ťa rozhodne nesklame.
Jaroslav pred viac ako 30 rokmi založil malé rodinné mäsiarstvo. Tajomstvo úspechu je v kvalite surovín a tradičných receptúrach
PR správa
Jaroslav pred viac ako 30 rokmi založil malé rodinné mäsiarstvo. Tajomstvo úspechu je v kvalite surovín a tradičných receptúrach
20. 10. 2025 9:00
Legendárne gazdovské špeciality Bystriansky z Podpoľania inak voňajú aj chutia.
Pali vyhral šou Pečie celé Slovensko: Najťažšia bola príprava pred natáčaním, jeden diel vznikal aj 2 dni (Rozhovor)
refresher+
Odporúčané
Pali vyhral šou Pečie celé Slovensko: Najťažšia bola príprava pred natáčaním, jeden diel vznikal aj 2 dni (Rozhovor)
5. 10. 2025 17:00
Čo je na šou Pečie celé Slovensko najnáročnejšie a naopak najlepšie?
Láska v hrncoch: Finedining ma neposadil na zadok, počas života v Kodani som mala radšej „menšie“ miesta
Láska v hrncoch: Finedining ma neposadil na zadok, počas života v Kodani som mala radšej „menšie“ miesta
19. 10. 2023 12:00
Aj medzi variacimi a pečúcimi foodblogermi existuje kategória OG. Láska v hrncoch tvoriaca zaujímavé recepty od roku 2012 spadá do tejto kategórie.
Michal Kordoš: Dať dokopy ôsmich šéfkuchárov kvôli jednému menu zvládam, no polievka väčšinou zostane na mne
Michal Kordoš: Dať dokopy ôsmich šéfkuchárov kvôli jednému menu zvládam, no polievka väčšinou zostane na mne
21. 12. 2023 14:30
Posledný Podgast tohto roka je tu, opäť ide o vianočný špeciál nahrávaný naživo pred divákmi Vianočnej tržnice, špeciálnej akcie Urban Marketu v Starej tržnici.
O čom budú ďalšie časti The Last of Us? Pribudnú šokujúce úmrtia hrdinov, transrodová postava a nové druhy infikovaných
refresher+
Odporúčané
O čom budú ďalšie časti The Last of Us? Pribudnú šokujúce úmrtia hrdinov, transrodová postava a nové druhy infikovaných
3. 5. 2025 17:00
2. séria The Last of Us sa ešte len začína. Divákov čakajú bolestivé a emotívne zvraty, akčné scény, nové druhy infikovaných a celkom nové príbehy, ktoré neboli ani v hrách.
Chef Tomek: V Londýne som najradšej chodil jesť do Dalstonu na trhoviská afrických imigrantov
Chef Tomek: V Londýne som najradšej chodil jesť do Dalstonu na trhoviská afrických imigrantov
25. 4. 2024 13:30
Chef Tomek varí v podniku Mäso od Romana a znalci bratislavskej gastronómie jeho legendárne tanierové jedlá poznajú a milujú.
Slovenskom sa šíri trend netradičných pízz. Ochutnal som dubajskú, kapustovú, bolonskú, kebabovú a brusnicovú pizzu (TEST)
refresher+
Odporúčané
Slovenskom sa šíri trend netradičných pízz. Ochutnal som dubajskú, kapustovú, bolonskú, kebabovú a brusnicovú pizzu (TEST)
1. 6. 2025 17:00
Prečo sa niekto rozhodol dať na pizzu čokoládu alebo kyslú kapustu?
Toto je TOP 10 podnikov v Prešove: Z týchto miest neodídeš hladný ani sklamaný (Gastrotest)
refresher+
Odporúčané
Toto je TOP 10 podnikov v Prešove: Z týchto miest neodídeš hladný ani sklamaný (Gastrotest)
8. 11. 2025 19:00
Do výberu sa vošla moderná talianska reštaurácia, miesto na rýchly snack za drobné či prevádzka, ktorá funguje už viac ako 35 rokov.
Zisťovali sme, ako sa darí reštauráciám z prvej a druhej série šou Na Nože: Niektorým stúpol zisk aj o 100%, iné zatvorili
refresher+
Odporúčané
Zisťovali sme, ako sa darí reštauráciám z prvej a druhej série šou Na Nože: Niektorým stúpol zisk aj o 100%, iné zatvorili
3. 4. 2025 7:00
Šou Na Nože zmenila osud mnohým reštauráciám. Ako sa dnes darí tým, ktoré sa objavili medzi prvými? Opýtali sme sa ich majiteľov.
Kontrola odhalila v obľúbenom českom koláči  nebezpečný pesticíd. Môže ohroziť pečeň či zdravie plodu
Kontrola odhalila v obľúbenom českom koláči nebezpečný pesticíd. Môže ohroziť pečeň či zdravie plodu
pred 46 minútami
Výskum odhalil, že kyselinu trifluóroctovú, známu aj ako TFA, obsahuje až 80 percent vybraných vzoriek pečiva po celej Európe.
Zuzana vedie v Malage úspešnú reštauráciu: Mala som dlhy a kuchárov, ktorí kradli. Dnes už patríme k špičke (Rozhovor)
refresher+
Odporúčané
Zuzana vedie v Malage úspešnú reštauráciu: Mala som dlhy a kuchárov, ktorí kradli. Dnes už patríme k špičke (Rozhovor)
26. 2. 2025 7:30
Podnikať v gastre sa rozhodla preto, lebo má rada jedlo a prácu s ľuďmi.
Bol som v reštaurácii U Katky z Na nože v Ťahanovciach. Martin Novák bol našou poslednou nádejou, hovorí vedúca (Reportáž)
refresher+
Odporúčané
Bol som v reštaurácii U Katky z Na nože v Ťahanovciach. Martin Novák bol našou poslednou nádejou, hovorí vedúca (Reportáž)
2. 10. 2025 10:00
Reštaurácia v Košiciach je po odchode Martina Nováka retro nielen v interiéri, ale aj v jedálnom lístku.

Skvelá gastronómia nie je bez skvelých ľudí.