Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
22. júna 2021, 20:12
Čas čítania 0:34
Viktor Kniš

Bitcoin sa prepadol pod 30-tisíc dolárov, dole ťahá aj ďalšie kryptomeny

Bitcoin sa prepadol pod 30-tisíc dolárov, dole ťahá aj ďalšie kryptomeny
Zdroj: Getty Images/Yuriko Nakao
NEWS BITCOIN KRYPTOMENY
Uložiť Uložené

Cena najväčšej kryptomeny sa od apríla prepadla o viac ako polovicu, neprajú jej správy z Číny ani zo Spojených štátov amerických. Naposledy bola na úrovni 30-tisíc pred pol rokom.

Cena kryptomeny bitcoin klesla pod ďalšiu okrúhlu hranicu. Hodnota jednej mince sa prepadla pod 30-tisíc dolárov a správy zo sveta zatiaľ nenasvedčujú tomu, že by mala v dohľadnom čase začať rásť. Neprajú jej informácie zo Spojených štátov ani z Číny, kde chcú sprísňovať podmienky pre jej držiteľov, resp. ťažbu. Regulácia kryptomenového trhu sa prejavila aj na minciach založených na iných technológiách. 

Keďže ide o ťažko uchopiteľný trh, ktorý sa riadi len záujmom investorov, nedá sa predpokladať, čo sa stane v budúcnosti. Bitcoin bol ešte v apríli na úrovni približne 65-tisíc eur za jednu mincu. Za dva mesiace sa tak prepadol o viac ako 50 %. 

Domov
Zdieľať
Diskusia