Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
Refresher Slovensko
Otvoriť v aplikácii Refresher
Stiahnuť
X
22. júna 2021, 15:11
Čas čítania 0:50
Viktor Kniš

Po 12 rokoch je Ján „Info“ Šutý konečne bakalár. Večný študent prvýkrát úspešne zoštátnicoval

NEWS ŠKOLSTVO
Uložiť Uložené

Ján Šutý študuje bakalára od roku 2009, dnes je preto jeho veľký deň. Prvýkrát sa mu podarilo úspešne ukončiť prvý stupeň vysokej školy.

Legenda bratislavských vysokoškolských internátov Ján „Info“ Šutý získal po dvanástich rokoch štúdia bakalársky titul. Oznámil to v skupine Mladosť ~ Šturak ~ Átriaky ~ Manželáky, ktorú zároveň vedie ako administrátor. 

„Áno, Bc. sa dá vyštudovať za 3 roky, čo sa mi úspešne podarilo; škoda len, že som to predtým 3 x skúšal na ,náročnej‘ škole, čo ma stálo 9 rokov života...“ napísal v sprievodnom komentári. Ako ponaučenie chce ostatným študentom sprostredkovať myšlienku, že ak niekomu nevyjde štúdium na náročnej škole, netreba to skúšať viackrát. 

Večný študent Ján poskytol Refresheru rozhovor pred dvomi rokmi, keď začínal štvrté bakalárske obdobie. 

„Od začiatku som na Univerzite Komenského, menil som len odbory a raz aj fakultu. Najprv som študoval fyziku na fakulte matematiky, fyziky a informatiky, neskôr som prešiel v rámci matfyzu na obnoviteľné zdroje energie a environmentálnu fyziku. Tú som študoval dvakrát pre vylúčenie v treťom ročníku z dôvodu nezvládnutia povinnej matematiky. Momentálne som na prírodovedeckej fakulte, odbor geografia, kartografia a geoinformatika,“ prezradil Ján Šutý. 

Odporúčané
Ján „Info“ Šutý študuje bakalára už 10 rokov a je legendou Mlynskej doliny. Koľko študentov mu denne napíše o pomoc? (Rozhovor) Ján „Info“ Šutý študuje bakalára už 10 rokov a je legendou Mlynskej doliny. Koľko študentov mu denne napíše o pomoc? (Rozhovor) 3. februára 2019, 7:57

Šutý si dlhé roky financuje štúdium úplne sám, keďže štát podporuje študentov len počas riadnej dĺžky štúdia na prvom vysokoškolskom stupni, teda tri roky. Ročné školné sa pohybuje vo výške okolo 1 000 eur, v niektorých prípadoch sa však dá požiadať o zníženie.

Večný študent sa medzi svojimi mladšími spolužiakmi preslávil aj vďaka tomu, že vždy všetkých nadšene informuje o všetkých novinkách, ktoré sa na bratislavských internátoch dejú. 

Domov
Zdieľať
Diskusia