Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
16. júna 2021, 9:44
Čas čítania 0:49
Viktor Kniš

VIDEO: Izrael podnikol nálety na Pásmo Gazy, ide o odvetu za zápalné balóny

NEWS IZRAEL
Uložiť Uložené

Izraelská armáda potvrdila, že jej lietadlo v stredu zaútočilo na ozbrojené zložky radikálneho hnutia Hamas v palestínskom Pásme Gazy.

Izraelské letectvo podniklo v stredu letecké útoky na palestínske Pásmo Gazy. K náletom došlo po tom, ako palestínski radikáli v utorok vyslali smerom nad územie južného Izraela viacero zápalných balónov, pričom mnohé z nich spôsobili požiare lesných porastov alebo úrody. Armáda útoky potvrdila a vo svojom vyhlásení uviedla, že vzhľadom na pokračujúce teroristické činy z Gazy je „pripravená na všetky scenáre vrátane obnovených bojov“. 


O izraelských náletoch informovala agentúra AFP, ktorá sa odvolala na palestínske bezpečnostné zdroje a svedkov.


Izraelské nálety a vysielanie zápalných balónov sú prvou eskaláciou napätia medzi Izraelom a Pásmom Gazy od 21. mája, keď sa uzavretím prímeria skončilo 11 dní ťažkých bojov, pri ktorých zahynulo 260 Palestínčanov a 13 ľudí v Izraeli. Obe strany konfliktu momentálne za pomoci Egypta ako sprostredkovateľa pracujú na trvalej dohode o prímerí medzi Izraelom a Palestínčanmi.


Spravodajský portál al-Watan informoval, že podľa hnutia Hamas bol terčom jedného z náletov jeden z výcvikových táborov jeho vojenského krídla.

Domov
Zdieľať
Diskusia