Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
Vyskúšaj REFRESHER+ len za 1 €
14. júna 2021, 16:43
Čas čítania 1:08
Daniel Mikolášik

Na Liptove našli mŕtve telo muža, ktorého zrejme zabil medveď. Podľa lesníkov ide o historicky prvý prípad

NEWS LIPTOV SMRŤ
Uložiť Uložené

Dnešný deň sa zapíše do histórie ako prvý známy stret medveďa s človekom, ktorý sa skončil smrťou človeka, tvrdia lesníci.

V doline Banskô na Liptove našli v pondelok smrteľne zranené telo 57-ročného muža. Podľa všetkého zomrel počas prechádzky v lese po napadnutí medveďom. Lesníci predpokladajú, že úmrtie sa zapíše do histórie ako prvý známy stret medveďa s človekom, ktorý sa skončil smrťou človeka.

Odporúčané
Zubrom sa v Poloninách darí, stretnúť ich môžete aj počas dňa. Napriek zákazu sa na nich v národnom parku aj poľuje Zubrom sa v Poloninách darí, stretnúť ich môžete aj počas dňa. Napriek zákazu sa na nich v národnom parku aj poľuje 4. júla 2020, 14:20

TASR o tom v pondelok informovala vedúca odboru komunikácie Lesov SR Marína Debnárová. Zamestnancov Lesov SR podľa nej prizvala polícia k terénnej obhliadke usmrteného muža v doline Banskô v pôsobnosti Lesnej správy Liptovská Osada.

„Prizvaný súdny lekár konštatoval, že k smrti nedošlo prirodzeným spôsobom. Muž mal na hlave, krku a boku poranenia, ktoré boli spôsobené pohryzením. V mieste nálezu sa našli čerstvé stopy medveďa. Lesy SR dlhodobo upozorňujú na zvyšujúce sa riziko stretu človeka s medveďom, najmä v prírodnom prostredí,“ uviedla Debnárová.

Domov
Zdieľať
Diskusia