Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
12. júna 2021, 11:10
Čas čítania 0:50
Viktor Kniš

14 alebo 6, s Pčolinským alebo bez? Lipšicov úrad a prokuratúra sa nevedia dohodnúť, ktoré spisy a koľko zobrala inšpekcia NAKA

NEWS DANIEL LIPŠIC
Uložiť Uložené

Daniel Lipšic tvrdí, že inšpekcia má 14 spisov živých káuz, ktoré zadržala na NAKA. Krajská prokuratúra tvrdí, že ide len o 6 spisov. Nevedia sa dohodnúť, či je medzi nimi aj Pčolinského spis.

Najprv si NAKA prišla po šéfa inšpekcie ministerstva vnútra, niekoľko dní nato inšpekcia udrela na Národnej kriminálnej agentúre, odkiaľ si zobrala spisy najexponovanejších káuz, v ktorých sú obvinenými bývalí vysokopostavení funkcionári polície. 

Teraz sa krajská a špeciálna prokuratúra dohadujú, koľko spisov vlastne inšpekcia ministerstva zadržala, a zároveň nie je jasné, ktoré medzi nimi boli a ktoré, naopak, nie. TV Markíza informuje, že krajský prokurátor Rastislav Remeta vyvracia slová šéfa Úradu špeciálnej prokuratúry Daniela Lipšica, podľa ktorého zobrala inšpekcia 14 trestných spisov živých káuz do svojej budovy, aby si ich tam skopírovala. 

Domov
Zdieľať
Diskusia